Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14637787 www.bgdnes.bg

Ути Бъчваров за новoто готвено увеличение на ток, парно и вода: Правят ни на балъци, ама не сме!

Политиците се правят на фризьори, искат само да ни стрижат, категоричен е Играта

Настане юни - увеличение изгрее,

цени обсипят свода семеен,

стотинка зашуми, вятър я вее,

портфейлът пее битова песен!"...

С тази перифраза на Ботевата балада за Хаджи Димитър може да обобщим лирико-епичната ситуация с фантастичен сюжет, свързана с поредния растеж на цените на тока и парното у нас. Дали и за какво стигат паричките ни, вижте мнението на звездите у нас.

Реклама

Като обикалям по забравени от община и политици места, виждам как хората едва деянат. И като цените се вдигнат, какво правим?! Никой от управниците не мисли за народа, само гледа как да го стриже и се прави на фризьор", категоричен е певецът Ивайло Иванов, по-известен с рапърския си псевдоним Играта. И добавя нотка гняв: „Всички сме в този фризьорски салон и виждаме колко им е трудно на хората. Никой не е сляп, глух или глупав! На мен ми е много неприятно и болно, като виждам старите и отрудени хора, дали младостта си за нас, да се чудят как да събират парички, за да издържат семейството си и да плащат задълженията си. И държавата продължава да не мисли за тях. Всички знаем какво е положението и няма нужда да се правим на луди!"

Играта е на мнение, че у нас вече е толкова зле, че „ножът е опрял до кокала". „Не знам какво да се направи. Добре, сменяме управници. Но тях не ги притесняват ежедневните неща, които нас. Сещат се за хората, когато има избори, и дават обещания, които рядко спазват. Съставиха правителство, хаирлия да им е! И как да не „нахраня" тока и парното, като виждам как не стига храната за нас!", добавя още той.

Според актьора и тв водещ Ути Бъчваров случващото се с цените е неизбежен процес и тези теми логично присъстват в „домашния ни парламент". „Но аз като човек, който драматично смята, че темата политика и политици трябва да бъде изхвърлена от софрите ни, бих споделил, че ние, хората в България, не сме балъци!", казва кулинарят.

Софра-майсторът е категоричен, че стандартът, свързан с цените в други европейски страни, у нас е направо обиден, скандален и нагъл. „Бях в Испания, където като изпиеш 1 бира и хапнеш мезе, при всички положения ти излиза по-евтино от тук! Много от продуктите и услугите им са на много по-нормални цени".

„Латинопартизанининът" Искрен Пецов също не разбира защо пак ще се вдигат цените. „Гледам да съм в крак с времето - карам електрическа кола. И сега как ще успявам да плащам тока й, като го увеличат?! Хем да си еко, хем те тарашат. Аз съм на електромер и парно нямам, но токът ще удари яко джоба ми. Цените на електричеството и парното ще изгорят по-бедните", казва изпълнителят на „Кайман".

Четете още

Известни личности ЗОВАТ: 24 май да стане национален празник!

Известни личности ЗОВАТ: 24 май да стане национален празник!

Ути сготви най-големия кебап във вселената

Ути сготви най-големия кебап във вселената

Ути припка в ръка с рибка

Ути припка в ръка с рибка

Певецът Искрен Пецов: Българското сирене струва колкото швейцарското!

Певецът Искрен Пецов: Българското сирене струва колкото швейцарското!

Реклама
Реклама
Реклама