Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14643003 www.bgdnes.bg

(Снимки) Златко Баретата погреба брат Галев

С червен килим и 17 венеца изпратиха Ангел Христов - Геле 

Известният наркобос Златко Баретата беше най-високопоставеният "колега" на Ангел Христов - Геле, единия от Братя Галеви, чието опело и погребение се състояха в Дупница днес.

Сред дошлите да изпратят в последния му път Брат Галев бяха още Васил Капланов - Каплата, който беше подгонен за изчезването на Янек Миланов, чиято съдба не е известна и до този момент. В църквата "Свети Георги Победоносец" в Дупница, където бе опелото, пристигна и бившият кмет на Дупница Атанас Янев, на когото Галеви бяха общински съветници, както и действащият зам.- кмет на общината Крум Милев.

Реклама

Дойде и сегашният зам.-председател на Общинския съвет Йонко Гергов, който е и адвокат на Ангел Христов по делото с КПКОНПИ, както и адвокат Емил Велинов, който защитаваше Галеви по делото за рекет и изнудване.

Баретата и Каплата бяха до близките на Геле - синът му Виктор, дъщеря му Елен, братовчеди. Приятелката на Пламен Галев, сестра й и негова братовчедка дойдоха малко преди опелото заедно с други близки на прочутите братя.

Опелото бе водено от отец Георги Паликарски и няколко други свещеници. Ковчегът на Геле беше докаран с кола вътре в двора в църквата. Траурната агенция, която се грижеше за церемонията, се казва "Хеката", както е и прякорът на собственика й.

На входа на храма бе опънат червен килим и до 17-те венеца бяха сложени вази с цветя. Малко преди да внесат ковчега, се появи мощна охрана, всички облечени в черно и със слушалки.

Реклама

По неофициална информация брат Галев е страдал от рак на белия дроб и откъснал се тромб е сложил край на живота му и е причинил инфаркта.

Преди старта на опелото камбаните на църквата биха няколко минути, докато дупничани стояха пред църквата с приведени глави, а мнозина от тях плачеха. След това стотици хора се наредиха и чакаха на опашка, за да се простят с прочутия си съгражданин, който освен всичко друго, с което е известен, е бил и благодетел на града.

Четете още

Търсят връзка между смъртта на Брат Галев и Къро

Търсят връзка между смъртта на Брат Галев и Къро

Ето какво е довело до смъртта на Ангел Христов

Ето какво е довело до смъртта на Ангел Христов

Реклама
Реклама
Реклама