Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14840052 www.bgdnes.bg

БГ пожарникари танцуват, разтопяват сърцето на момиченце

Огнеборци разтапят сърца в мрежата 

Униформените медалисти подготвят празнична хореография 

Доли ЛУКАНОВА

Пожарникари поздравиха с танц малко момиченце и разтопиха сърцата на хиляди. Видеото, което са заснели, е дело на огнебореца Йордан Желев и е посветено на 8-годишната Сиси, която е голям фен на отбора по пожароприложен спорт.

"Специален поздрав за нашата малка приятелка Сиси от най-готините и най-бързите пожарникари", стартира Желев и всички негови колеги започват да танцуват на любимата песен на детето, която се изпълнява от южнокорейската момичешка група Blackpink и се казва Ice Cream.

Реклама

"Това малко момиченце е Сиси и е внучка на нашия ръководител - Стоян Колев. Миналата седмица се връщахме от състезание в Словакия, когато той ни помоли да я поздравим. Заснехме видео от автобуса със спортни екипи. Сиси много се развълнува от поздрава, но е попитала дали така изглеждат истинските пожарникари", разказва пред "България Днес" Йордан.

Когато се връщат на работа, задружните колеги решават да заснемат ново клипче пред казанлъшката пожарна, облечени в униформа и танцувайки с инструментите, които използват по време на произшествия.

"С някои свежи идеи и с добра хореография нещата се получиха от първия път. Не очаквахме, че ще предизвикаме такъв интерес, но се радваме за емоциите, които донесохме", допълва Желев навръх професионалния си празник.

Самият огнеборец е баща на момченце. Макар още да няма две години, синът му Марк също се впечатлява на видеото на баща си и колегите му и иска да го гледа постоянно.

Освен позитивни емоции казанлъшките пожарникари носят и редица медали на България. Мъжете тренират всеки ден усилено и завоюват първи места на различни състезания в страната и чужбина. Случвало се е да получават сигнал по време на тренировка. Тогава за норматив излизат от стадиона и се отзовават на призива за помощ.

"Моят съвет към хората е да бъдат много внимателни и да не изхвърлят неща през прозореца. При тези високи температури сухата трева може много лесно да се запали и да се стигне до сериозни пожари, загуби, щети", предупреждава смелият огнеборец Йордан.

Реклама
Реклама
Реклама