Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14881880 www.bgdnes.bg

Сменят сърдечна клапа на бащата на Ивайло Вълчев

  • Талантливият поет чака ред, не унива
  • За сърдечната операция Ваньо Вълчев не смята да използва връзките на своя син

Ваньо Вълчев е в списъка на чакащи за операция на сърцето. Легендарният бургаски поет и автор на естрадни евъргрийни ще ремонтира сърдечната си клапа в София. "Хирургичната интервенция ще бъде извършена в Чирковата болница "Света Екатерина". Надявам се здравната каса да одобри манипулацията да ми бъде направена лапароскопски", споделя майсторът на римите. И допълни, че като цяло се чувства добре, но рядко напуска дома си в Бургас заради жегите.

Реклама

"Не унивам, живея като младеж в ума си, не се отчайвам", казва поетът и добавя, че най го зарадвала срещата преди седмица, организирана от бургаския кмет Димитър Николов. Той поканил композитора Стефан Диомов, поета Недялко Йорданов и Ваньо Вълчев на бира и картофки в заведение на открито. "Беше прекрасно и много ме развълнува тази наша бохемска среща", смее се Вълчев.

Поетът не смята да използва връзките на сина си - популярния сценарист на Слави Трифонов - Ивайло Вълчев. Той в момента е в партията "Има такъв народ".

"Моето момче се грижи перфектно за мен. Аз не знам какво е сметка за ток и парно. Той ги оправя. Благодарен съм му, защото нямам възможност да го правя аз. Комшиите все се оплакват, че разходите по жилищата им ще ги разорят, а аз си мълча", сподели авторът на хита "Телефонна любов".

Синът му Ивайло е написал едни от най-хубавите хитове за Дългия.

"Поетът у сина ми е по-силен от това да е в политиката, макар че ние двамата не говорим за политика, когато се видим."

85-годишният нежен лирик и безмилостен сатирик никога не си е представял, че отрочето му ще се занимава с политика. "Мислих, че ще стане преводач от френски, има много заложби, доста таланти, така да се каже. Но щом шоубизнеса избра, това е негов живот. Има много хубави песни, които написа за "Ку-ку бенд", смята популярният татко.

Тази година на 28 септември Ваньо Вълчев ще стане на 86 години. За съжаление, откакто загубил жена си Калина, не прави големи купони за рождения си ден.

Реклама

"Оттогава съм по-скоро сам, отколкото самотен. Но Ивайло не ме оставя много да скучая. Чуваме се всеки ден. Той проходи на сцената, закърмен е със словото. И много се радвам, когато чета негови неща, защото има талант", радва се днес таткото.

Авторът на "Телефонна любов" на Васил Найденов обича да се връща назад с разказа си как се е родила най-популярната му песен. "Историята е шеговита. Аз и още двама колеги бяхме командировани в София. И единият нещо имаше да се обяснява с една госпожа. И понеже му се смеехме, той се заключи в банята с телефона, с шнура, тогава нямаше мобилни. Ние бързо намерихме пишещата машина на домакина, и куплет по куплет му ги пускахме под вратата на банята. През лятото Тончо Русев ми разгръща папката и казва: "От това ще стане хубава песен." Аз му отговорих, че това е майтап. Каза ми буквално следното: "Ти напиши един припев и ще видиш дали е майтап." И така стана", спомня си гениалният поет.

Четете още

Бащата на Ивайло Вълчев от ИТН Ваньо Вълчев: Поетът у сина ми е по-силен от политиката

Бащата на Ивайло Вълчев от ИТН Ваньо Вълчев: Поетът у сина ми е по-силен от политиката

Сценарист на Слави като модна икона
Сценарист на Слави като модна икона

Сценарист на Слави като модна икона

Реклама
Реклама
Реклама