Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15377162 www.bgdnes.bg

Задава се българска партия в Северна Македония

Името й ще бъде Българска цялост "Право и разбиране" 

Готви се създаване на българска партия в Северна Македония. Името й ще бъде Партия на Българска цялост "Право и разбиране".

Това сподели пред "България Днес" председателят на нашата общност в Струга "Шемето" Бекир Кадриески. Преди месец в интервю за вестника Бекир за първи път разкри, че ден след като са събрани 300 подписа за учредяването на наша партия в РСМ, е пребит от наемници.

Реклама

"От голямо значение е в РСМ да се формира българска партия, за да могат хората да не чувстват повече страх и притеснение. Така българите в РСМ ще имат кураж и ще бъдат защитени от нашата партия, защото ние най-добре знаем проблемите тук. Вече 30 години сме свидетели на политиката в РС Македония и не видяхме никакъв напредък и успех", коментира пред вестника Бекир.

Кадриески е категоричен, че българите зад граница няма да позволят повече "единствената наша майка България и народът да бъдат крадени и унищожавани". Той се обърна към родните политици у нас също да се замислят каква политика водят и да престанат с раздора.

По думите му над 3 млн. наши сънародници зад граница очакват подобна партия и търпението им се изчерпва.

За наша партия в РСМ се обяви и председателят на затворения български клуб в Охрид "Цар Борис Трети" Томе Блажески. Намерението на Блажески е българската партия да активира всички граждани с българско самосъзнание и тя да се изкачи до трета сила на изборите.

Четете още

Българите в Северна Македония: СТРАХ! Не знаете какво изтърпяхме!

Българите в Северна Македония: СТРАХ! Не знаете какво изтърпяхме!

Устата отново го направи! Рапърът реди рими за "палячото бияч" в Северна Македония

Устата отново го направи! Рапърът реди рими за "палячото бияч" в Северна Македония

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама