Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15413086 www.bgdnes.bg

Христо Стоичков плаче за болния Петър Хубчев, Румен Радев и Николай Денков заедно на стадиона

Президентът Румен Радев и премиерът Николай Денков се събраха!

Двамата седнаха един до друг на Националния стадион "Васил Левски", за да изгледат Мача на надеждата, организиран от Стилиян Петров. През последните седмици между Радев и правителството на Денков има огромна напрежение, но благотворителното събитие ги помири. Двамата поговориха разпалено, като премиерът предимно слушаше президента. Близо до тях е кметът на София Йорданка Фандъкова, която дойде на мача с внука си. Президентът Радев си тръгна сред края на първото полувреме, като преди това се здрависа с Денков.

"Очакваме събитие, което да ни обедини. Днес е ден за съединение. Важното е да помогнем с този празник на спорта. Виждам много хора около стадиона, надявам се да се напълни, защото каузата е изключително благородна", заяви Денков.

Реклама

"Стилиян е фантастично момче и никой няма право да му отказва. Добротата в България е на издирване, така че колкото по-често - толкова по-добре. Такива събития ни правят по-добри хора. Не, в никакъв случай няма да ме видите на терена. Когато трябваше да играя, играех. Вече ми е късно това нещо. Но съм тук, за да уважа момчетата", каза Наско Сираков.

Около 20 000 души има на стадиона, като Христо Стоичков е най-аплодиран. От чуждестранните звезди Неманя Видич и Рой Кийн предизвикаха най-много овации от публиката.

 В 5-ата минута целият стадион бурно аплодира  героя от САЩ'94 Петър Хубчев, който се бори с тежко заболяване. Емоционалният момент разплака неговият дългогодишен съотборник Стоичков, а Даниел Боримиров също се просълзи. Всички футболисти загряваха с фланелки с надпис "С теб сме, Петьо".

Двубоят завърши 3:3. Точни за България като в добрите стари времена бяха Димитър Бербатов, Георги Пеев и Мартин Петров. За световните звезди се разписаха Робер Пирес, Хенрик Ларсон и Джо Коул.

Най-емоционалният момент беше в 82-ата минута. Тогава Стилиян Петров бе заменен. Очакваше го изненада. В негова чест беше изпълнена "Никога няма да бъдеш сам". Стенли се разплака, а звездите от двата отбора се изредиха да го прегръщат

Четете още

Звезди от няколко поколения на терена със Стилиян

Звезди от няколко поколения на терена със Стилиян

Световни легенди идват заради Стилиян

Световни легенди идват заради Стилиян

Реклама
Реклама
Реклама