Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15437148 www.bgdnes.bg

Изчезна жената, простреляна с Алексей Петров

  • С два различни куршума са повалени бившата барета и спътничката му
  • Изписаха от болницата Михайлова, която отнесе изстрел в гърдите

Простреляната с Алексей Петров на 16 август на Витоша Мирослава Михайлова, изчезна! В момента никой не може или не иска да каже къде е жената, станала свидетел и ранена при убийството на бившата барета. Единственото, което се знае със сигурност, е, че Михайлова е изписана от "Пирогов". Кога точно, не се казва. Това потвърди официално пиарът на спешната болница Мария Пойразова пред "България Днес".

Реклама

Почти веднага след като е била изписана от "Пирогов", жената си е стегнала куфарите и е заминала в чужбина, твърдят източници на "България Днес". Според една от версиите простреляната е отишла на възстановителна почивка, според друга Мирослава няма никога повече да се върне у нас.

От МВР и прокуратурата към този момент отказват да коментират местоположението на Мирослава и това дали имат данни, че е заминала за чужбина.

Запознати с показното убийство на Алексей Петров казват, че за момента нямат официални данни Мирослава да е напускала страната, но това не е изключено. Жената няма наложени й ограничения за излизане извън територията на България и не е длъжна да уведомява когото и да е било.

"Мирослава вече беше разпитана, докато беше в "Пирогов". Има възможност да се наложи да бъде разпитана отново, но ако е напуснала страната, не говорим да е отишла на почива, а да е заминала за неопределен период от време, то тогава нещата могат да станат малко по-сложни. Тя е единственият пряк и надежден свидетел, който е видял убиеца на Алексей Петров. Другите хора, които са били по това време около "Бай Кръстьо" и хижа "Алеко" или в околностите, са чули единствено изстрели. Ако някой може да ни помогне и да добием повече яснота около поръчковия килър, то това е именно Мирослава." Това изясни източникът на "България Днес", който поиска името му да не се замесва.

Към момента е единствено ясно, че професионалният наемен убиец, който порази Трактора с два куршума - един в тялото и един в окото, е бил с камуфлажни дрехи, с колело и стрелял с калибър за "Калашников", който е бил хидрошоков. Има и версия, че килърът се е оттеглил пеша. Говори се и за двама убийци. За самото оръжие се предполага, че е било по-скоро самозарядна карабина "Симонов", защото е много по-точно от "Калашников".

Убиецът се е криел в планината и чакал Петров да се появи. Вероятно преди това го е проучвал с месеци, тъй като посещенията на бившата барета на Витоша били чести. Ходел с Михайлова, която е негова треньорка по тенис, занимавала се и с раздвижването му. То се налага заради травма от 1999 г., когато Петров бе прострелян в крака. Твърди се, че е станало случайно.

Реклама

По време не ежеседмичната им разходка изведнъж върху Алексей Петров и Мирослава се изсипва дъжд от куршуми. Единият попада в тялото на бившата барета, а другият, който се смята за контролен, в едното му око. Един от куршумите рикошира и поразил Мирослава Михайлова в ръката и продължава към гръдния кош, откъдето лекарите го изваждат в "Пирогов".

Тук идва и допускането на разследващите, че стрелците са двама. Алексей Петров е застрелян с хидрошокови патрони (виж карето), а Мирослава Михайлова е гръмната с обикновен куршум. Това означава, че или стрелците са двама, или килърът е имал и ползвал два вида патрони и може би две оръжия.

След показното убийство криминалисти, ченгета и прокурори отцепиха района на убийството с над 7 км в радиус. Към момента няма данни да има развитие по случая, а криминалисти и експерти смятат, че най-възможният сценарий е да е нает професионален килър от бивша съветска република, който да е пристигнал, да е проучил навиците на Трактора или те са му били казани, да е извършил поръчката и да си е заминал още същия ден. В момента местоположението на Мирослава Михайлова не е известно може би заради нейната безопасност.

 Хидрошокови патрони

"Хидрошоковите куршуми са кухи в предната си част. Те са направени за поразяването на меките тъкани. Куршумът влиза в тялото и не излиза. Пръсва се и разпределя цялата си енергия. Шоково-травматичният ефект е много голям. Тези муниции са по-скъпи от обикновените, продават се и не са толкова трудни да се намерят." Това пояснява кримиекспертът Иван Савов пред "България Днес" относно хипотезата, че Алексей Петров е убит с хидрошокови куршуми.

Четете още

Астроложката Йорданка Игнатова: Убийството на Алексей Петров е политическо

Астроложката Йорданка Игнатова: Убийството на Алексей Петров е политическо

Дойдох да изпратя детето ми като герой! Майката на Алексей Петров с разтърсваща изповед!

Дойдох да изпратя детето ми като герой! Майката на Алексей Петров с разтърсваща изповед!

Реклама
Реклама
Реклама