Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15444742 www.bgdnes.bg

Васил Божков за прокурор Кънев: Не го слушайте тоя малоумник! Нямам бизнес с Пригожин

"Не слушайте глупостите на този малоумник! Извинявайте за израза, но аз не мога да го нарека по друг начин - Кънев (б.а. прокурор Ангел Кънев). Естествено, че не съм имал бизнес с Пригожин. Даже да съм имал бизнес с него, тогава не е било нито престъпление, нито нещо лошо. Американските компании се натискаха да работят в Русия. Всички искаха да работят с Русия, но след войната вече е друго."

Това заяви бизнесменът Васил Божков на пресконференция, която се проведе онлайн в дома му.

Припомняме, че във вторник - 5 септември, апелативният съд измени мярката на Божков по т.нар. „Хазартно дело“ и го пусна под домашен арест. Срещу Божков има и още две дела - за криминални престъпления, сред които убийство и изнасилване. И за притежания на културно-исторически ценности.

Реклама

Властите в Дубай са го питали дали е сигурен, че ще бъде в безопасност, ако се прибере в България: "Подписах декларация, че се прибирам на собствена отговорност". Божков уточни също, че връщането му няма общо с убийството на Алексей Петров и смяната на Иван Гешев като главен прокурор. Бизнесменът заяви, че срещу него е била проведена "атака като военна операция".

"Бяха унищожени всичките ми компании, моите близки бяха подложени на репресия - арестуваха жена ми, сина ми, адвоката ми, заплашваха всичките ми близки и познати. Животът ми е силно застрашен от лъжесвидетели, от тези които управляват в сянка. Няма да кажа имена и после да си водим дела за клевета. Това не може да се докаже", допълва Божков.

Четете още

ПЪРВА СНИМКА ИЗВЪН АРЕСТА! Божков се показа с пура у дома

ПЪРВА СНИМКА ИЗВЪН АРЕСТА! Божков се показа с пура у дома

Прокуратурата нищи как се е прибрал Божков

Прокуратурата нищи как се е прибрал Божков

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама