Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15537302 www.bgdnes.bg

Ученичка шашка с прическа на съзвездия

Два часа коафьорка прави нестандартната фризура на Яна 

Със съзвездия в косата шашна съучениците си Яна Ячева от Велико Търново за първия учебен ден.

15-годишното момиче реши да покаже колко е богато въображението й, като експериментира с необичайна фризура.

Реклама

"Няколко дни преди първия учебен ден ми се обади едно плахо момиче. Каза, че иска да й направя прическа, която е доста по-различна. Реших да приема предизвикателството, след което ми показа снимка какво точно иска. Яна си бе харесала съзвездията Лъв и Голямото куче", споделя пред "България Днес" фризьорката Лина Димитрова. По думите й ученичката била изпълнена с надежда, тъй като никоя друга коафьорка от старата столица не се съгласила да се захване със сложната мисия.

Нестандартното хрумване на Яна било вдъхновено от любимата й книга "Хари Потър" и интереса към физиката и астрологията.

"Пожелах да ми направи съзвездията Лъв и Голямото куче, защото са свързани с Хари Потър. В книгата се споменава герой, чието име е Сириус и съвпада с наименованието на звезда в Голямото куче. Името на най-ярката звезда в Лъв пък е същото като на брата на Сириус", въодушевено разказва Яна, която е в девети клас, а родителите смело я подкрепят във всяко ново начинание.

Ученичката се обучава в паралелка "Софтуер, хардуер и защита на информацията", но въпреки това интересите са й малко по-различни. Яна обожава астрологията и се надява с прическата си да впечатли учителката по физика.

"Честно казано, бях приятно изненадана от желанието й за такава фризура. Около два часа отне, за да направя визията. Това си е сложна техника, тъй като се използва специална машинка - писалка за рисуване върху косата. Работата е много пипкава, защото има много детайли", споделя фризьорката, която за пръв път прави подобна прическа.

Четете още

Спомен за 15 септември: Христо Мутафчиев бил голям калпазанин в училище

Спомен за 15 септември: Христо Мутафчиев бил голям калпазанин в училище

Най-добрата млада учителка Благовеста Енчева-Янкова:  Родителите лигавят децата си!

Най-добрата млада учителка Благовеста Енчева-Янкова: Родителите лигавят децата си!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама