Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15556860 www.bgdnes.bg

(Видео) Майката на убития Светльо в "Ботунец": Полицай застреля детето ми като куче!

"Никой не ми даде обяснение какво се случва от детето ми. Вместо да му правя бал догодина, аз ще го погребвам. Искам полицая да застане пред мен и да ми каже как и кой му позволи да ми застреля детето като куче".

Това изповяда майката за застреляното 18-годишно момче от полицай в столичния квартал "Ботунец". Оказа се, че жена в униформа е натиснала спусъка, който отне живота на Светльо Младенов при гонка с органите на реда в понеделник вечерта.

Реклама

Тя е взводен командир в столичното Четвърто РПУ, а заедно с нея е бил друг униформен полицай. Първите изстрели са в краката, но вторият е бил фатален - в областта на рамото. Това съобщи криминалният експерт Иван Савов пред Нова телевизия. Той е категоричен, че полицаите са действали адекватно и правомерно.

Според неофициална информация момчето е застреляно в корема и е починало от загуба на кръв в линейката, която е пътувала към болницата.

Едно от задържаните момчета твърди, че компания от няколко души стояла до блок в квартала, когато полицаи минали и започнали да стрелят. Светльо бил прострелян два пъти и паднал.

Тримата грабители били следени от полицията от началото на месеца. Те нападали жени нощем, като ги удряли по главата с тръба и заплашвали, че имат пистолети. След това задигали чантите на дамите. Сигнал за подобно престъпление постъпил в СДВР и в нощта срещу понеделник, около 2 часа. От него се разбирало, че групичката пак атакувала две момичета. Ударили едното с тръба по главата и задигнали раница. Тримата избягали, а докато полицията ги търсела, се получил сигнал от охранител в столичен бизнес център, който съобщил за трима маскирани, прескачащи оградата на обекта с багаж.

При преследването полицаите стреляли предупредително в безопасна посока, но бегълците не спрели. Тогава криминалистите, които имали данни, че тримата плашат с пистолет, отново произвели изстрели. Единият улучил Светльо Младенов. Неговият другар успял да избяга. Първоначално се смятало, че това е братът на Светльо, но впоследствие стана ясно, че става дума за друг мъж. Той бе задържан в понеделник сутринта в столичния кв. “Ботунец”, откъдето е групичката.

Двамата задържани са признали за грабежа над момичетата. Събрани са множество доказателства, че бандата е отговорна за поне 4 грабежа. При последното нападение тримата са задигнали едва 20 лева - толкова пари имало в откраднатата раница.

Реклама
Реклама
Реклама