Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15556968 www.bgdnes.bg

ЗЛОВЕЩО! Стефан Дивеков-Хищника разстреля жена си и дъщеря си, после се самоуби!

Брутална сеч в пазарджишкото село Черногорово!

Двойно убийство и самоубийство стават във вторник сутрин. 71-годишният Стефан Дивеков-Хищника убива жена си и дъщеря си. След кървавата драма се самоубива.

По първоначални данни мъжът използва своя пистолет за убийството. Касае се за битов семеен скандал, който е станал по банален повод, обявиха от Окръжна прокуратура в Пазарджик.

Реклама

Мъжът е имал разрешително да носи и да съхранява огнестрелно оръжие - две ловни пушки и пистолет. Предстои да се установи дали изстрелите са произведени с някои от тях или друго оръжие.

След проведени разпити на очевидци и съседи, мъжът е бил добре охарактеризиран, той никога не е бил в полезрението на органите на МВР, каза прокурор Стоян Павлов.

Пострадалата дъщеря, 45-годишната жена, е пребивавала дълги години в Германия, където е работила и живеела, върнала се е може би на почивка.

"Махай се оттук". Това били последните думи на 71-годишния Стефан Дивеков, с прякор Хищника, към зет му, преди да дръпне спусъка на ловната си пушка и да застреля втората си жена Невена и дъщеря си Милка, разказа свидетел на кървавата трагедия, цитиран от "24 часа".

"Беше като обезумял. Ние пиехме кафе в отсрещното барче, когато видяхме, че спря кола пред къщата на Дивекови и от нея излезе една от дъщерите му от първия брак и мъжът й. Нещо поговориха и Стефан кресна на мъжа да си тръгват, дори го напсува и влезе обратно в къщата. След това чухме два изстрела. Съседка отиде да види какво става, дойде разтреперана при мъжете в кафенето и им каза, че Хищника е застрелял дъщеря си", допълва жена от селото. След това хората отвън чули още два изстрела - с третия всъщност той е отнел живота на втората си съпруга и след това се е самоубил.

"Не е конфликтен, от време на време си попийваше, ама дали тази сутрин е бил в такова състояние, не знам", недоумява съседка на семейството.

Реклама

Трагедията е станала някъде след 9,30 ч. По непотвърдена информация между тримата е възникнал семеен скандал и най-вероятно дъщерята е заела страната на майка си, което е вбесило бащата.

"Много ме тормозят Невена и Милка", оплаквал се на по-големите си дъщери 71-годишният Стефан. На 5 август т.г. празнували юбилей на едната дъщеря от първия брак и тогава Дивеков къде на шега, къде сериозно казал пред роднините си, че домашните му го ядосват.

"Тази събота трябваше да карат Милка на летището, за да пътува за Германия, тъй като тя живееше там от доста време", споделя Иванка Б.

Тя също подозира, че дъщерята го е предизвикала с нещо и той е вдигнал мерника. Иванка разказа, че Милка е имала и по-малка сестричка, която е починала на 12-годишна възраст от тумор в главата.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Реклама
Реклама
Реклама