Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15575308 www.bgdnes.bg

Удареното от мълния дете Стенли се върна на терена

11-годишното момченце продължава да се възстановява в домашни условия 

11-годишният Стенли, който беше ударен от мълния в Русе и приет в тежко състояние в болница, се завърна на футболния терен!

Кошмарният инцидент се случи на 30 август т.г. на стадион "Дунав" в крайречния град. Тогава гръмотевична буря порази терена и за съжаление, 11-годишният Венци почина. Връстникът му Стенли успя да се възстанови, след като лекарите в русенска болница положиха геройски грижи за малчугана.

Реклама

"Предвожданият от старши треньора Динко Дерменджиев отбор на "Дунав", съставен от деца, родени 2012 г., поднови своите тренировки. За да бъде тази крачка една идея по-лесна и като символ, че целият клуб е зад тях във всичко, малките "дракони" бяха изведени на терена от своите батковци от мъжкия отбор на "Дунав". На тренировката присъства и другото пострадало при инцидента дете - Стенли, което бе изписано и вече се възстановява в домашни условия", посочиха от русенския клуб, който полага максимални усилия малчуганите да се възстановят след шока от трагедията.

Детето беше изписано от болницата напълно контактно, без трайни увреждания и с надежда отново да започне да играе футбол.

"Със сигурност се изисква огромна смелост да продължиш напред след случилото се и момчетата от набор 2012 са вдъхновение за целия клуб и общественост както на терена, така и извън него. Докато има и един дунавец, клубът ще живее и с мисълта за своя изгубен ангел", завършиха емоционално от тима на "Дунав".

Желаем на Стенли да е здрав и много успехи на терена!

Реклама

Четете още

ДОБРА НОВИНА! Второто дете, ударено от мълния в Русе, е изписано от болницата

ДОБРА НОВИНА! Второто дете, ударено от мълния в Русе, е изписано от болницата

КОШМАР! Мълния удари две деца на стадион в Русе, едното почина

КОШМАР! Мълния удари две деца на стадион в Русе, едното почина

Реклама
Реклама
Реклама