Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15597181 www.bgdnes.bg

УМНА И ДОБРА! Мис Велинград с 4-те титли в гимнастиката

Цялото ми детство мина в залата, не съм излизала с другите да си играя, казва Виктория Василева 

"Цялото ми детство е билo само и единствено на килима в залата. Не съм излизала с другите деца. Това е най-голямото лишение. Но не съжалявам."

Реклама

Това сподели пред "България Днес" новоизбраната Мис Велинград 2023 Виктория Василева. Красавицата е в 12-и клас и напролет ще бъде абитуриентка, а в спортната си кариера е била четири пъти републиканска шампионка по художествена гимнастика със своя клуб "Тракия" в Пловдив.

"Още на 2 годинки майка ми ме е завела в залата. Много са ме харесали и това се превърна в моя страст. Вече 16 години се занимавам с гимнастика, като титлите ми са в ансамбъл", добавя Виктория.

Василева спира с активната състезателна кариера заради тежка травма. Завършва спортно училище и обмисля догодина да кандидатства в Националната спортна академия за треньор и съдия по гимнастика. Наред с това Мис Велинград 2023 ще се насочи и към спортната физиотерапия.

Към надпреварата в СПА столицата на Балканите Виктория е насочена от приятелки.

"Те ме подбутнаха, бях скептична в началото. Но емоциите и изживяванията в целия процес до самото събитие бяха много вълнуващи. Това бе първият конкурс в живота ми и го спечелих", казва красавицата.

Когато чува името си на сцената като победител, Виктория се стресва и първоначално не знае какво да прави.

Реклама

"Досега никога не се бях насочвала към тези конкурси, страстта ми е била в гимнастиката. Но ми беше интересно. Мисля, че с грация, усмивка и естествено излъчване успях да спечеля журито и публиката. Много съм борбена, не се отказвам лесно и съм постигнала всичко с много труд. Новото ми хоби е модната кариера и се надявам по-професионално да продължавам да се развивам", добавя ученичката.

По-късно тя участва и в националния конкурс "Мис България", който е спечелен от варненката Елизабет Кравец.

"Победителката заслужаваше титлата, момичето имаше реални шансове за победа и ги използва", коментира още Виктория Василева.

Четете още

Четирикратна шампионка по гимнастика е Мис Велинград 2023

Четирикратна шампионка по гимнастика е Мис Велинград 2023

Ергенки избират Мис Велинград

Ергенки избират Мис Велинград

Реклама
Реклама
Реклама