Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15611915 www.bgdnes.bg

Месеци след катастрофата! Пълна мистерия около Люпко Петрович

Никой не знае какво се случва с легендарния треньор след катастрофата и инсулта 

От два месеца вече няма ни вест, ни кост от легендарния футболен треньор Люпко Петрович. Никой не знае къде се намира той и какво е състоянието му. Негови приятели и близки от България дори разпитват притеснено, защото нямат никаква връзка с него или близките му.

Реклама

В края на юни 76-годишният специалист катастрофира на магистрала край Белград, докато кара в насрещното. След това той получи два инсулта и състоянието му беше критично. Лекарите от болницата "Свети Сава" успяха да спасят живота му и той бе преместен в рехабилитационен център край сръбската столица. Последните информации около ситуацията с Люпко датират от юли. Тогава медии в западната ни съседка съобщават, че Петрович вече няма кръв в мозъка. Говори трудно, но все пак вече разбираемо. Според специалистите възстановяването му върви добре и по план.

Оттогава все още липсват каквито и да е сведения за бившия треньор на "Левски", ЦСКА и "Литекс". "България Днес" се опита да научи повече за това какво е здравословното му състояние към момента, но сръбските ни източници също не разполагат с никаква информация.

Мистерията около Петрович не е случайна. Неофициално роднините му умишлено крият от медиите всякакви данни. Целта е той да се възстановява при пълно спокойствие и да бъде откъснат от публичния интерес. Вероятно рехабилитацията на Люпко ще бъде дълъг процес заради напредналата му възраст и лекарите са препоръчали той да бъде държан далеч от всякакъв шум.

Властите в Сърбия не са повдигнали никакви обвинения срещу легендата, чиито тестове за алкохол и наркотици бяха отрицателни. Единствено е ясно, че той никога повече няма да може да управлява автомобил. Като треньор Петрович извежда "Цървена звезда" до трофея в най-престижния европейски турнир КЕШ през 1991 година. У нас също е със статут на легенда. Точно 10 години по-късно прави "Левски" шампион, а през 2004-та вдига националната купа с "Литекс". Последният трофей в кариерата му е шампионска титла в Руанда през 2018година.

Четете още

Предраг Пажин: МОЛИМ се за Люпко!

Предраг Пажин: МОЛИМ се за Люпко!

Люпко Петрович в болницата: Какво правя тук?

Люпко Петрович в болницата: Какво правя тук?

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама