Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14832255 www.bgdnes.bg

Предраг Пажин: МОЛИМ се за Люпко!

Чудесни новини за здравословното състояние на легендарния сръбски треньор Люпко Петрович. Бившият наставник на "Левски", "Литекс" и ЦСКА-София вече е в съзнание и дори иска да се прибере вкъщи.

"Молим се за Люпко Петрович! За жалост, друго в момента няма с какво да му помогнем. Докторите в Сърбия са добри и знам, че правят всичко по силите си за него, за да се възстанови."

Реклама

Това призна пред "България Днес" бившият защитник на "Левски" и "Партизан" и един от любимците на "синята" публика Предраг Пажин.

Петрович, който у нас беше треньор на "Левски", "Литекс" и ЦСКА, претърпя преди дни катастрофа на новото околовръстно шосе на Белград, след като се обърка и навлезе в насрещното, но впоследствие получи два инсулта и в момента е в местна болница. Лекарите поставиха треньора в изкуствена кома, тъй като лявата му половина е парализирана, а и за да могат да лекуват последствията от кръвоизлива. За радост, животът на футболния специалист и европейски клубен шампион с "Цървена звезда" не е в опасност, твърдят от лечебното заведение.

Местното издание informer.rs съобщи, че европейският шампион с "Цървена звезда" е бил посетен от съпругата, сина и дъщеря си. Той дори настоял да го откарат у дома и твърдял, че нищо му няма.

В петък Петрович трябва да премине през скенер, за да се прецени колко сериозно е състоянието му, но според лекарите той определено се подобрява.

Въпреки това преди седмия ден след инцидента те признават, че не могат да се дават гаранции и да се правят прогнози. Седмица е срокът, в който кръвта от менингите трябва да се оттече, казват специалисти, и едва тогава да се пристъпи към следващо лечение. Изкуствената кома се налага, за да може мозъкът да е в спокойствие и да използва по-малко кислород и има по-ниска кръвна циркулация.

Историята на Пажин и Петрович започва през далечната вече 1993 г., когато треньорът иска защитника в "Цървена звезда", но в крайна сметка Пажин не е одобрен, защото прави много картони. Така Предраг се озовава в големия съперник "Партизан".

"През 1999 г. дойдох в "Левски" именно заради Люпко - разказва Пажин. - Един мой близък приятел, вече покойник, беше близък с Люпко и каза, че той ме искал. После ми беше треньор и в Пекин. В годините поддържаме връзка, че и до днес. За жалост, в момента не може никой да му помогне освен лекарите в болницата. Ако мога нещо да направя за него, веднага бих отишъл и бих помогнал, разбира се. И не само аз, Люпко има много истински приятели както в Сърбия, така и в България, а и навсякъде, където е работил".

Четете още

ЕКСКЛУЗИВНО В "БЪЛГАРИЯ ДНЕС": Люпко Петрович катастрофира на магистралата! (ВИДЕО)

ЕКСКЛУЗИВНО В "БЪЛГАРИЯ ДНЕС": Люпко Петрович катастрофира на магистралата! (ВИДЕО)

На 76 години Люпко Петрович се завръща като треньор в българския футбол

На 76 години Люпко Петрович се завръща като треньор в българския футбол

Реклама
Реклама
Реклама