Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15622817 www.bgdnes.bg

Актриса щяла да полудее заради Максим Генчев, не искат да се снимат във филмите му

Актьори не давали на колегите си да играят във филмите на режисьора

"Съсловието забрани на артисти, участвали в мои филми, да участват в новия ми проект - "Караджата" - това обяви пред "България Днес" Максим Генчев. Режисьорът на "Левски" и "Ботев" наскоро обяви в социалните мрежи, че "връща даренията за филма "Караджата".

"Това се случи и с Неда Спасова. Тя ми каза: "Отказвам се, не желая повече да работя с теб, защото ще полудея", разкрива Генчев.

Реклама

Той се опитал да разбере каква е точната причина за безапелационния отказ на младата актриса и за душевното й състояние.

"Неда, притискат ли те?", попитал я режисьорът, който преди промените се изявяваше основно като актьор в Пазарджишкия театър.

Вместо отговор Спасова "го изтрила от приятелите си във фейсбук", твърди още Максим Генчев.

"Но това е Неда Спасова все пак, тя е звезда. Всички останали артисти от моите филми просто не си вдигат телефоните. Сякаш не съществувам!", констатира с горчивина режисьорът.

По думите му "има негласна уговорка в съсловието да бъдат елиминирани всички артисти, които са работили при мен". "Аз не ги осъждам. Това си е диагноза, актьорската професия. И вече търсиш изява, това е. Нормалните хора, като им се доплаче, се затварят в банята, а артистът гледа да събере повече публика и да се изплаче пред нея", търси оправдания за "ембаргото" срещу участниците в своите ленти режисьорът на "Ботев".

"Разбирам ги децата, за тях е важна изявата, но мен ме притеснява повече администрацията в киногилдията, тъй като, когато кандидатствам, с огромни обиди и оскърбления отхвърлят моите сценарии - и за "Левски" беше така, след това за Дънов бях пуснал, също го отхвърлиха, с огромни оскърбления", негодува Максим Генчев.

Реклама

Той не спестява упреците си и към актьора Деян Статулов. Според него Статулов, като главен оценител на качествата на проектите в Националния филмов център, признал, че "не познава българската история". Въпреки това постановил, че "филмът е бездарен, режисьорът е бездарен, сценарият е бездарен". "А сценарият е изцяло по текстове на Ботев. Значи и Ботев е бездарен?!", пита реторично режисьорът.

Христо Мутафчиев: Съсловието не е упражнявало натиск върху никого

"Не познавам добре Максим Генчев и не съм запознат с думите му. Но съсловието никога не е оказвало натиск върху нито един свой член", категоричен е Христо Мутафчиев. Популярният актьор изказа това мнение пред "България Днес" от позицията си на шеф на Съюза на артистите в България.

"Всеки актьор има характер и воля. По принцип силните характери, истинските личности в живота и изкуството не се поддават на натиск", убеден е Мутафчиев.

Той добавя, че не е чувал или чел неговата колежка Неда Спасова да се е оплаквала от натиск от страна на други актьори. Докато не бъде казано публично от младата актриса, това оставало мнение на Генчев.

Четете още

Максим Генчев не ще пари от държавата

Максим Генчев не ще пари от държавата

Максим Генчев замисля филм по "Опълченците на Шипка"

Максим Генчев замисля филм по "Опълченците на Шипка"

Реклама
Реклама
Реклама