Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15663313 www.bgdnes.bg

Съдебна драма! Популярен агент осъди Венци Стефанов

За уронване на престижа му дължи няколко хилядарки

Даваме материал на съда да се занимава с глупости, коментира президентът на "Славия"

Футболният агент Николай Жейнов осъди Венци Стефанов на няколко хилядарки за уронване на престижа. Поводът са обидите, които президентът на "Славия" наговори по адрес на Жейнов по повод трансфера на Филип Кръстев през 2020 г. Това разбра "България Днес" при справка в Софийския градски съд.

Реклама

Пред "България Днес" президентът на "Славия" коментира, че всичко може да се очаква в нашата държава и не е учуден, че е осъден.

"Ще обжалвам съдебното решение. Очаквах да ме осъдят, тук всичко може да се очаква и да се случи! Казваш истината и те осъждат. Присъдата, както виждате, е почти реципрочна. Лошото в случая е, че даваме материал на съда и се занимава с глупости. Лошо е, че се бърка в живота на децата. Вместо да тренират, да работят, да се изявяват, нечии интереси, които са изключително финансови, се преплитат и ги забъркват и тях. Аз ако тръгна да го съдя, мога, но това не е в мой стил. Казваш каквото имаш да кажеш на човека и това е. Поне в моите разбирания. Защо трябва да ходиш зад гърба му, при родители, при медии, в съдилища? Не го разбирам това", заяви пред "България Днес" Венци Стефанов, а Жейнов отказа да коментира делото.

За Филип Кръстев президентът на "Славия" каза, че именно клубът го е отгледал и направил това, което е, а не Жейнов.

"Филип Кръстев е отгледан от нас, от "Славия". Той от 6-годишен е с нас, та чак до 18-годишен. Това са 12 години, в които сме го създавали, издържали, подготвяли и тренирали. Ние намерихме отбор, и то не кой да е, а от групата на "Манчестър Сити груп", не Чукурово или Долно нанагорнище! Лично Пеп Гуардиола и Христо Стоичков бяха заинтригувани и участваха в този трансфер. Когато отиде в белгийския "Ломел", започнаха експериментите. Айде в "Троа" във Франция, айде в "Левски". Накрая от "Ломел" му казаха "стига с твоите експерименти. Имаме отбор в Америка, там отиваш. Сега Кръстев е добре там, всичко си зависи от него", завършва Венци Стефанов. От думите на Стефанов се подразбира, че обвинява именно Жейнов за всички тези експерименти.

Припомняме, че съдебната сага започна след неразбирателство между Стефанов и Жейнов за бъдещето на футболиста Филип Кръстев. Президентът на "Славия" успя да уреди Кръстев да отиде в белгийския отбор "Ломел", който е към групата на "Манчестър Сити груп". Тъй като Жейнов бе личен мениджър, това не му се понрави. В крайна сметка Кръстев замина за белгийския отбор, но клубът реши, че в този момент няма да разчита на българина, и го даде под наем на френския "Троа", впоследствие Кръстев бе пратен под наем за кратко в "Левски", а в момента играе отново под наем от белгийския отбор в Съединените щати. Всички тези маневри, които разклатиха бъдещето на Кръстев за определено време, нажежиха отношенията между Стефанов и Жейнов. Всеки обвинява другия.

Тогава президентът на "Славия" избухна с всякакви обиди към футболния агент пред спортния сайт Гонг.

Реклама

"Омръзна ми да слушам глупости и лъжи от лицето Николай Жейнов по адрес на футболисти, мои колеги и за трансфера на Филип Кръстев в "Манчестър Сити". Мениджъри като Жейнов пречат на развитието на младите футболисти. Много е важно да се знае, че Филип сам се презентира с доброто си представяне. Жейнов шантажира клубовете и родителите. Препоръчвам му да спре да го прави, тъй като не е здравословно. Случаят в Пловдив е самата истина. Заплашвал е свой колега заради футболист. Неслучайно мениджърът Калоян Иванов призна, че е викал полиция, тъй като с Жейнов е имало шест якички момчета, които иначе нямат нищо общо с футбола. Жейнов работи с лъжи, шантаж и подмолно. Клубове като "Арда" и "Локомотив" (Пловдив) го изгониха. "Славия" също не иска да чува за него. Родителите не бива да се доверяват на Жейнов, тъй като този човек само може да им навреди. "Слави" затова избягва да работи с подобни мениджъри. Жейнов трябва да мълчи, защото е вреден за футбола." Това каза навремето Стефанов за Жейнов.

Футболният агент оспори всяка дума на Венци Стефанов и каза, че всичко това са лъжи и няма и грам истина в изказванията на боса на "Славия". След което Жейнов заведе дело срещу него за уронване на престижа. В крайна сметка Темида осъди Венци Стефанов да плати на Жейнов 3 бона за причинени неимуществени вреди и да му плати разноските по делото. Софийските градски магистрати прецениха още, че няма за какво да осъдят Жейнов, но той също трябва да плати близо 5 бона на Венци Стефанов за разноските по делото.

Двамата искаха по над 30 бона от всеки, но Темида ги поряза. Предстои делото да продължи в Софийския апелативен съд, тъй като президентът на "Славия" обжалва решението.

Четете още

Ето кои световни звезди ИЗПЛЮ футболът ни (СНИМКИ)

Ето кои световни звезди ИЗПЛЮ футболът ни (СНИМКИ)

Президентът на "белите" Венци Стефанов: Целта е европейска "Славия"!

Президентът на "белите" Венци Стефанов: Целта е европейска "Славия"!

Реклама
Реклама
Реклама