Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15919518 www.bgdnes.bg

Затвор доживот за Орлин и баща му Пламен за убийството на Евгения

Орлин Владимиров, който уби съпругата си Евгения преди 2 г., ще лежи в затвора с доживотна присъда. Това реши Софийският градски съд в петък. Същата присъда ще изтърпи и баща му Пламен Владимиров, който го е съветвал как да я ликвидира, а след това му е помогнал да скрие трупа.

Според съдебния състав бащата, който е бивш служител на ДАНС има огромна вина като родител за престъплението, извършено от сина му. Досега той беше на свобода с парична гаранция, но го задържаха под стража още в съдебната зала. Орлин Владимиров е в затвора.

Реклама

Двамата трябва да платят общо 2 млн. и 300 хил. лв. обезщетение на близките на жертвата.

Никога не съм искал това да се случи, обяви в правото си на последна дума пред Софийския градски съд Орлин Владимиров, подсъдим за убийството на 33-годишната си съпруга Евгения Владимирова.

Две години след нейната смърт делото стигна до своя финал на първа инстанция. Повече от 6 часа в петък продължиха пледоариите на държавното обвинение, близките на Евгения и адвокатите. В съдебната зала бяха и десетки приятели на убитата жена, които носеха портрета ѝ.

Преди да бъде задържан през ноември 2021 г., Орлин е мениджър в айти компания. В компютърната сфера работи и Евгения. Тя е убита на 13 октомври 2021 г. около 14,30 часа в семейното им жилище в кв. “Лагера” в София. Причината за смъртта е задушаване. Душена е с ръце, но ѝ със стреч фолио, омотано около главата ѝ. Тялото ѝ обаче е открито месец по-късно в хвостохранилище край Перник, напъхано в куфар. През това време Орлин твърди, че жена му е изчезнала, след като излязла от дома им, за да отиде на фитнес. Според обвинението до Перник тялото е откарано от бащата на Орлин - Пламен Владимиров, бивш служител в ДАНС. Затова той е обвинен в помагачество.

Основният мотив за убийството е ревност, тревога, че след евентуален развод Орлин няма да получи родителските права върху невръстния им син, но и страх да не загуби апартамент, за който двамата с Евгения били внесли 90 хил. лв. година по-рано, пише "24 часа".

Според прокурор Иван Кучиев бащата и синът конспиративно подготвяли престъплението. Общували само през “Телеграм”, където чатовете автоматично се изтриват.

Когато оглеждали къде да изхвърлят трупа, оставили мобилните си телефони у дома, за да не бъде установен маршрутът.

Реклама