Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15931669 www.bgdnes.bg

ДРАМА! Николай Антонов-Таланта с опит за самоубийство заради дъщеря си

Тя е моето слънце, много ми липсва, казва най-бързият бял мъж

Никол е поставена в кувьоз след раждането, а днес прави фурор в "Гласът на България"

Сензацията от "Гласът на България" Никол Антонова е можела да остане без баща веднага след раждането си! Нейният прочут татко е световният шампион в спринта на 200 метра Николай Антонов-Таланта, който прави опит за самоубийство, след като Никол се появява на бял свят. Драматичната история се разиграва в Разград преди 19 години. Раждането на малката Никол е проблематично и лекарите са принудени да поставят бебето в кувьоз, за да бъде спасено. Това съсипва нестабилната психика на Таланта, който по това време вече има сериозни проблеми с алкохол и наркотици. Антонов прави два опита да сложи край на живота си, като при единия буквално си разрязва корема.

Реклама

"Направих си харакири", казва Николай, който след това си прерязва и вените. За щастие, лекарите успяват да спасят големия лекоатлет, а дъщеря му Никол също се възстановява без последствия и заживява съвсем нормален живот.

Малко след това световният шампион се разделя с майката на дъщеря си. Никол заживява с нея и отрасва без постоянното присъствие на татко си. Въпреки това тя е най-важното нещо в живота на легендарния спортист. "Тя е моето слънце, много ми липсва", признава Таланта. При първата среща на "България Днес" с Антонов в Разград той няма пари да купи подарък за рождения ден на Никол. Прекарал е цялата нощ в местното казино и е профукал всичко, а с тях е трябвало да си купи и инжекция за крака, която си бие веднъж годишно. "Продължих да играя на машинки и накрая загубих 700 лева. Не можах да мигна после", разказа тогава бившият лекоатлет, който разчита единствено на символичната си инвалидна си пенсия.

През 90-те години Антонов е на върха на славата и по неговите думи е спечелил над 1 млн. долара. След края на кариерата животът му продължава сред море от алкохол, наркотици и хазарт. Започват психичните проблеми, за да стигне до двата опита за самоубийство. Влиза на няколко пъти в психиатрия, блъснат е от кола, заловен е след опит за въоръжен грабеж. Въпреки множеството перипетии връзката между баща и дъщеря остава много силна. Преди няколко години в името на Никол и майка си Таланта влиза в програма за лечение на зависимости и излиза чист от там. "Дъщеря ми е много щастлива за мен, обажда се редовно - разказа тогава Антонов. - Когато се прибрах в Разград, преспа вкъщи една вечер. Имаше прегръдки, разходки, сладоледи. Каза: "Тате, стой докрай, трябва да се излекуваш!". Имаме планове заедно с нея да заживеем в София след лечението. Причината да вляза да се възстановявам бяха Никол и майка ми, защото те виждаха в какви състояния изпадам и се чудеха кой ден ще ми е последният."

Днес 55-годишният Николай отново е в труден период, но се гордее с участието на вече порасналата си дъщеря в "Гласът на България". След успешното си лечение световният шампион опита да си намери постоянна работа, но без успех. Едно от малкото предложения към него е да храни маймуните в софийския зоопарк. Антонов има и сериозни здравословни проблеми, откакто е помлян от кола. Неговата дъщеря е записана в "Гласът на България" от най-добрата си приятелка Жаклин Таракчи, която вече спечели формата и стана певица в "Шоуто на Николаос Цитиридис".

Никол има сериозен приятел и двамата живеят в София, докато баща й е с майка си в Разград. Чаровната и талантлива певица никога няма да се откаже от татко си или да каже лоша дума за него. "Искам баща ми да бъде най-добрият дядо на моите деца един ден - казва Никол пред "България Днес". - Татко изживя шест живота в един. Гордея се с него. Точно неприятностите и трудните периоди в живота са го изградили като силен характер, както трудностите в моя живот и лошото отношение на децата преди години към мен ми помогнаха. Нека кажа нещо, което искам да чуят и деца, и родители - това, че близък човек е имал трудности, в никакъв случай не бива да ви спира да общувате с него и да го подкрепяте. Свикнала съм да мисля най-позитивните неща за татко."

Четете още

Никол Антонова от "Гласът на България", дъщеря на най-бързия бял мъж на планетата: Мога да стигна до финала!

Никол Антонова от "Гласът на България", дъщеря на най-бързия бял мъж на планетата: Мога да стигна до финала!

ФУРОР! Дъщерята на най-бързия бял мъж на планетата разплака "Гласът на България" (ВИДЕО)

ФУРОР! Дъщерята на най-бързия бял мъж на планетата разплака "Гласът на България" (ВИДЕО)

Реклама
Реклама
Реклама