Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15955890 www.bgdnes.bg

БЛАГОТВОРИТЕЛНО! Продават фланелка на Стоичков за 1500 лева

Търгът на артикули от "Мачът на надеждата" върви с пълна сила

Вратарската фланелка на Димитър Иванков от Мача на надеждата, организиран от фондацията на Стилиян Петров, се оказва изненадващо втората най-търсена след тази на Христо Стоичков.

Пет дни след началото на търга, средствата от който ще бъдат предоставени на борещия се с рак герой от САЩ '94 и бивш национален селекционер Петър Хубчев, екипът на Камата достигна цена от 1500 лв., а втората най-търсена се оказва тази на "синия" любимец Иванков, засега държаща 600 лв.

Реклама

Търгът се провежда във фейсбук страницата на фондацията на бившия капитан на "лъвовете" и продължава до 31 октомври. Там се предлагат освен фланелки на всички участници и редица ценни артикули, част от незабравимия футболен спектакъл на "Васил Левски".

В благотворителния търг са включени фланелките на звездите от мача, подписани лично от тях. Припомняме, че сред големите участници във футболното събитие на годината бяха носителят на "Златната топка" Христо Стоичков, двукратният шампион на Англия с "Манчестър Юнайтед" Димитър Бербатов, рекордьорът по мачове във Висшата лига Гарет Бари, един от най-великите играчи за всички времена - Рой Кийн, незабравимият Шей Гивън, головата машина Хенрик Ларсон, Луис Гарсия и куп други любимци на милиони по света.

Любопитна подробност, която малцина знаят, е, че Иванков и Стоичков са приятели от времето им в националния отбор заедно. Макар и представители на "Левски" и ЦСКА, двамата дори делиха една стая в последните мачове на Камата с националната фланелка, които бяха първи за Димитър Иванков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама