Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16051363 www.bgdnes.bg

Ути Бъчваров с призив: Идете на лов за кмет, не за глиган!

Тази неделя сменете пушката с бюлетина, зове кулинарят 

"По-важно е да отидем да гласуваме за бъдещето си през следващите 4 години, отколкото за един ден да хванем пушката и да ловуваме."

Това заяви пред "България Днес" кулинарят, ловец и рибар Ути Бъчваров по повод забраната за организиран групов лов на 5 ноември (неделя), когато ще се проведат балотажите на местните избори. Подобно ограничение имаше и на първия тур на 29 октомври.

Реклама

"Нищо няма да им стане на ловците, ако пропуснат един ден. Гласуването също си е вид лов. Съветвам всички тази седмица вместо в гората или полето да отидат в избирателната секция и там да проведат истинското ловуване. А пушката да сменят с бюлетина! Вместо да дебнат глиган, да издебнат правилния кмет! Още повече че в момента наистина се ловува дива свиня, която след африканската чума е с критично ниска популация. Няма нужда от мрънкане, че е забранен ловът по време на избори. Вместо да тършуват из празните гори, нека всички ловци да се включат в гласуването, защото това е нашето бъдеще. Властите, вместо да следят дали има ловци в горите и по полетата, да направят така, че да няма купен вот и цирк като миналата седмица", допълни пред вестника Бъчваров.

Кулинарят дори предлага ловът на дива свиня да бъде ограничен още повече, за да бъдат спасени от изчезване глиганите у нас.

"Това е моя лична позиция! Но трябва да се вземат мерки, за да не осъмнат един ден горите ни без животни", завърши Бъчваров.

Четете още

Ути Бъчваров с призив: Долу пушките! Не стреляйте по глигани!

Ути Бъчваров с призив: Долу пушките! Не стреляйте по глигани!

Ути Бъчваров вари гигантска лютеница

Ути Бъчваров вари гигантска лютеница

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама