Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16211920 www.bgdnes.bg

И актьорът Славчо Пеев СКОЧИ на Боби М: Протестът срещу БФС е закъснял

Те съсипаха футбола, отдавна трябваше да се махат

"Аз лично няма да участвам на протеста против ръководството на БФС, но го подкрепям. От десетки години трябва да се махнат тези хора. В момента положението е смешно просто", категоричен е Славчо Пеев пред "България Днес".

За актьора, който е един от най-запалените фенове на "Локомотив (Сф) в България, протестът дори е закъснял.

Реклама

"Спадът на нивото на българския футбол се дължи единствено благодарение на ръководството на БФС. Нищо повече. Особено от 2000 година насам", категоричен е Пеев, който е потресен от варварското отношение на Боби и компания към най-популярната игра.

"За да могат да се облагодетелстват те самите, съсипаха всичко! Занапред трябва да се помисли за децата. Да се помисли какво да се направи за българския футбол, в който има отбори с по 8 или 9 чужденци. Това не ни помага", категоричен е актьорът.

Пеев е на мнение, че макар и малка, България е футболна държава, дала е на света имена, които се помнят и до ден днешен.

"Имаме много читави момчета, но изпаднахме до 76-о място в световната класация, ако не се лъжа. Как може такова нещо?", чуди се комикът. Актьорът е тотално против настоящото ръководство на БФС, но не иска да прави предположения какво ще бъде новото.

Актьорът заедно с колегата си Влади Въргала през 1994-та били на всички български мачове в Щатите.

"Говорихме си, че нашето място беше второ, а не четвърто, но просто така се стекоха обстоятелствата", спомня си Пеев.

За него основният двигател тогава е Димитър Пенев.

"Неговата голяма заслуга на САЩ-94 е, че обедини отбора. Ние, българите, играем разхвърляно, но Пенев успя да обедини момчетата. Говореше с всеки поотделно. С Въргала бяхме свидетели. Не знам какво е говорил, но фактът е, че обедини отбора и стигнахме на полуфиналите. Такова нещо в момента не може да се получи", констатира знаменитият актьор.

Четете още

Славчо Пеев се връща на сцената, но като режисьор

Славчо Пеев се връща на сцената, но като режисьор

Актьорът Славчо Пеев: Време е политиката да се промени!

Актьорът Славчо Пеев: Време е политиката да се промени!

Реклама
Реклама
Реклама