Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16287129 www.bgdnes.bg

СВЕТОВЕН ПРОБИВ! Българка създаде хитов клип по известен сериал

Прави фурор у нас и в чужбина! 

Цветомира композира и свири, снима на ключови места в Дупница 

Българка направи истински фурор у нас и в чужбина! Цветомира Попова от Дупница създаде уникален музикален клип по сериала "Хартиената къща".

Испанският феномен засенчи американските сериали, като 35 милиона домакинства по целия свят са гледали третия му сезон по Нетфликс. Сериалът подтиква зрителите да размишляват над въпроси, свързани с дълбоките противоречия в днешните общества. Така "Хартиената къща" се превръща в най-гледаната лента в историята на световноизвестната платформа за филми и сериали.

Реклама

Вдъхновена от историята, младата пианистка Цветомира решава да създаде видеоклип, в който участват музиканти от цяла Дупница. Творчеството й се харесва не само у нас, но е изпратено и в Испания, където младите хора го харесват и споделят.

"Идеята за този проект възникна преди година, когато за пръв път се запознах със сериала. Впечатлих се изключително много от сценария и от самата история. Героите в него се борят за социална справедливост и затова искат да разбият финансовата система в Испания", разказва пред "България Днес" Цветомира. По нейни думи идеята й била да обедини хора, борещи се за култура и изкуство.

"От много време правя кавъри на различни песни, но сега изцяло аз направих музиката. В началото има инструментал на пиано, на което аз свиря и се получи много добре. Не мога да повярвам, че клипът се разпространява извън страната ни и го харесват. Получавам десетки коментари и съобщения от чужбина", с усмивка споделя Попова.

Музикалният клип на талантливата жена е сниман на различни ключови места в града. Първото място е малко кафене в Дупница, на чиято фасада е изрисувана известна маска от сериала, която олицетворява лицето на Салвадор Дали и всички герои от филма я носят.

"Бих искала клипът ми да достигне до режисьорите на сериала и да ми споделят мнението си. Вярвам, че това ще се случи, тъй като в Испания музиката ми се приема много добре", с надежда заключи Цветомира.

Реклама
Реклама
Реклама