Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16312364 www.bgdnes.bg

Лео Бианки: Всички известни се хранят при мен

Имам подписани тениски от Марадона, Пеле, Бекъм, Стоичков

Кой е той

Леонардо Бианки е един от най-обичаните италианци в България. Откакто се установява в страната, Лео активно се занимава с музика, кулинария и телевизия. Италианецът нашумя и стана популярен в шоуто "Биг брадър" през 2005 година. Там зрителите го поставиха на второ място, а той бе и първият чужденец в историята на предаването. Звездата има не малко таланти и хобита. За читателите на "България Днес" Бианки даде специално интервю, в което говори за успехите и мечтите си, като разкрива интересни подробности.

- Лео, вие се занимавате с телевизия, кулинария и музика от дълго време. Как успявате да съчетавате всичко?

Реклама

- Правя това още от 2005 година след участието ми в "Биг брадър". То беше голяма възможност и се възползвах добре от нея. Шоуто ми направи добра реклама. В Италия казваме, че рекламите са душата на бизнеса. С интелигентност мисля, че може всички тези неща да се съчетават. За мен рецептата за успеха е да си здраво стъпил на земята. Без значение дали си известен, трябва да си преди всичко човек с добра душа. По този начин нещата проработиха за мен. Когато съм на работа в ресторанта ми например, хората знаят кой съм и ме виждат как сервирам и отсервирам. Чувствам се отговорен да помагам на персонала си, а не просто да седя там и да се правя на голям шеф.

- Не малко известни личности посещават ресторанта ви. Посочете някои от тях.

- Григор Димитров наскоро беше в ресторанта. Той промотираше своя нов часовник и не е тайна, че обича да похапва при нас. Приятели сме с него и е част от известните личности, които са минали през заведението. Ерос Рамацоти, Ал Бано, Тото Котуньо и Жерар Депардийо също са се хранили при нас. Христо Стоичков е друг голям спортист, който ни посети със семейството си. Имах удоволствието да готвя и за Майкъл Бубле и Роби Уилямс.

- От малък ли ви е било амбиция да готвите?

- Не, но често казвам на хората, че ако някой има повече от една голяма мечта, не е невъзможно да се сбъднат. Когато бях малък, изобщо не мислех да ставам готвач. Но когато си част от бранша и почваш да работиш, е различно. Като се вижда, че има успех, тогава вече решаваш да продължиш с това. Вече от 18 години се занимавам с кулинария и съм много доволен.

- Тогава музиката и телевизията ли са ви били мечти?

- Телевизията е още една мечта, която всеки от нас може да иска. Там трябва да умееш да се справяш с напрежението и да не се притесняваш. Относно музиката често казвам, че бях късметлия, че през периода от 2012 до 2015 година бях заедно с Део, Играта и Рафи. Имахме възможността да сме в топкласациите на различни телевизии. Правихме различни хитове, от които някои и до днес ги пускат по дискотеките. Имах щастието да пътувам по турнета и да пея пред над 50 000 души. Като пеят песента заедно с мен, това значи, че наистина съм сбъднал мечтата си. Сега музиката я създавам за себе си на български и италиански език. Правя я основно за развлечение и мисля, че съм успял в тази сфера. Сега оставям децата ми да се развиват и ще им помагам, ако се интересуват от нея.

Реклама

- Децата ви имат ли подобни амбиции?

- Аз не ги натискам тях, защото мисля, че това е най-голямата грешка за един родител. Да ги карам да спортуват, да отиват на уроци и подобни неща. С майка им винаги ще им помагаме с насоките. Едното сега свири на пиано, а другото на китара. Тренират поотделно футбол и баскетбол. Засега не мисля, че музиката е тяхна идея занапред, но ще видим с времето.

- Имате голяма колекция от футболни тениски. Разкажете повече за нея.

- Колекцията ми е много голяма. Важно е за мен всяка фланелка да е носена от самия футболист на терена, а не просто да е купена от магазина. В момента имам близо 100 фланелки все на големи български и международни играчи. Имам подарени от Христо Стоичков, Димитър Бербатов и Валери Божинов. Първата тениска, с която колекцията ми започна, е от Гонзо, докато играеше в "Левски". От международните имам суичър на Диего Марадона и тениска на Пеле от "Ню Йорк Космос". И двете са подписани лично от тях и за това са най-ценните в колекцията. Това са двамата богове на футбола. Получил съм и от Дейвид Бекъм, както и някои от националния отбор на Италия. Михаил Александров специално ми подари една от Чиро Имобиле след мач между България и Италия. Аз не ползвам тениските, разбира се, а само ги събирам.

- Вие желали ли сте да станете футболист?

- Винаги съм играл футбол, макар и непрофесионално. Наскоро бях опериран, след като скъсах връзки на лявото коляно при каране на ски. Хирурзите ми казаха, че ако не се оперирам, повече няма да мога да спортувам. Следващата година ще навърша 50, но винаги имам голяма нужда да играя футбол. Опериран съм вече, дълго време ходих на физиотерапия и би трябвало от следващия месец да мога да играя. Винаги съм обичал футбола и съм играл на големи и малки терени. Аз съм капитан и президент на "Отбора на сърцето" и с други известни личности играем в благотворителни мачове. Футболът е страстта на моя живот.

- Можете ли да кажете, че сте сбъднали всичките си мечти?

- Никога не трябва да спираме да мечтаем, но съм късметлия, че успях да сбъдна много от тях. Моите амбиции сега са да възпитавам децата ми и да им помагам с каквото мога. Семейството е най-важно. Другата година с жена ми най-накрая ще се женим, след като 18 години сме заедно. Сватбата ще бъде в родния ми град Анкона и това ще бъде още една сбъдната мечта.

Четете още

Лео Бианки нападнат от телефонни терористи

Лео Бианки нападнат от телефонни терористи

Лео целува булката на две сватби

Лео целува булката на две сватби

Реклама
Реклама
Реклама