Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16320173 www.bgdnes.bg

Сърбия примамва студенти с печени прасенца

В навечерието на празника няма места 

400 лв. броят студенти за 8 декември

С печени прасенца на корем примамват студентите за Осми декември оферти от Сърбия. Гърците също не се дават и свалят цените за празника.

Около 400 лева излиза 8 декември у нас, показва проверка на "България Днес".

На прага на пиршествата вече е почти невъзможно да се открият свободни места за празнуване. Учащите масово избират да се забавляват в някой от зимните ни курорти - Боровец, Банско и Пампорово, където тази година цените са се вдигнали драстично. Стандартният пакет, който включва две нощувки със закуски и вечери, пропуск за парти вечерите на 8-и и 9-и с участието на музикални гост-изпълнители с различно стилово звучене и СПА услуги излиза 270 лв. В цената не са включени горивото, обедите и алкохолът, който е неизменна част от партито. За липсващите задължителни звена студентите ще трябва да се бръкнат най-малко с още 130 лв. Ако нямат и готов тоалет за празничните вечери, цената ще надхвърли сумата от 400 лв.

Реклама

Двойно по-икономично излиза наемането на цяла вила. Самостоятелните къщи, които побират от 10 до 25 човека, се отдават за минимум 2 нощувки и цената на човек тръгва от 50 лв. и стига до 140 лв. за по-луксозните имоти. Със зареждането на гориво в колата и запасяването на хладилника след инфлацията сумата ще варира между 150 и 240 лв. Този вариант не е сред предпочитаните от младите, тъй като трябва да си подготвят всичко сами и ще са далече от центъра на купона.

Немалко студенти избират да празнуват и зад граница. Съседките ни цакат родните курорти с доста примамливи празнични пакети. Масово има оферти за Турция, Гърция и Сърбия. Цените се въртят около 200 лв. за две нощувки, закуски, транспорт и екскурзовод. Единствено в Сърбия е по-скъпо, като кувертите са 400 лв. със собствен превоз и 435 лв. с уреден такъв. Въпреки по-високата цена според студентите офертата си заслужава, тъй като в нея са включени две галавечери, две закуски и два обяда с неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки, печени прасенца, плескавици и мезета, както и всякакви вкуснотии, а като бонус има и шоу с фойерверки, жива музика и духов оркестър до зори.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама