Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16354841 www.bgdnes.bg

Пазителят на короната Борис Търновски се завърна в Испания

Пазителят на короната се върна в Испания, започна да учи международни отношения

Престолонаследникът за царския престол Борис Търновски предприе радикална промяна в живота си. Пазителят на короната се завърна да живее в Испания.

Реклама

Години наред синът на покойния княз Кардам бе в Англия, където странеше от светлините на медийното внимание. Там Борис учи изящни изкуства - в Университета по изкуствата в Лондон. След като завърши, стартира своя проект BSCG Art. Това е името, с което подписва удивителните си акрилни скулптури, вдъхновени от Василий Кандински, Хуан Миро и Доналд Джъд.

От няколко седмици Борис се е завърнал в Мадрид. И това не е единствената промяна, която е предприел. Българският престолонаследник започна да следва магистратура по международни отношения в IE Business School. След това се надява да излезе на световния бизнес пазар. Внукът на Симеон Сакскобургготски е решен да си проправи път в този професионален свят. Борис Търсновски е преминал различни курсове в Лондонското училище по икономика и политически науки, откакто се дипломира като бакалавър по изящни изкуства през 2019 г., съобщи списание "Hola".

Все пак Борис не е оставил настрана скулптурата. Той продължава да създава нови творения.

"Майка ми ни възпитаваше в изкуството от малки и всекидневното виждане на нейните работи оказа влияние върху развитието ми. От друга страна, баща ми, въпреки че е учил нещо съвсем различно, също беше изключително креативен", споделял е Борис преди няколко години.

След завръщането си в Испания българският престолонаследник отново е в светлините на прожекторите. Първо присъства на 18-ия рожден ден на принцеса Леонор в Ел Пардо. Българският престолонаследник бе придружен от майка си Мириам, брат си Белтран и други членове на царско семейство. След това беше и на сватбата на херцогинята на Мединасели. Там внукът на царя сниман хванат за ръка с холандската принцеса Амалия. Борис пътува с майка си и до Португалия дни преди това, за да присъства на сватбата на Мария Франциска де Браганса.

Четете още

Пазителят на короната Борис Търновски се поклони пред цар Борис III

Пазителят на короната Борис Търновски се поклони пред цар Борис III

Погребаха Кардам в гръцка църква
Погребаха Кардам в гръцка църква

Погребаха Кардам в гръцка църква

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама