Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16362486 www.bgdnes.bg

Приятелката на мъченото куче Мечо стана канадка

Хера вече ще се казва Люси 

Животните с нетърпение чакаха разходките си 

Приятелката на мъченото куче Мечо намери семейство в Канада. Хера пропътува със самолет хиляди километри, за да пристигне в дома на новия си осиновител Том. Това разказа за "България Днес" Светослав Петров от "Енимъл Рескю", където се грижиха за кучето.

Мечо и Хера са били най-добри приятели, докато били в приюта, и въпреки че живеели отделно, с нетърпение чакали съвместните си разходки.

Реклама

"Хера попадна при нас преди година. Намерихме я с тежки травми, които вероятно е получила след пътен инцидент. Хера куцукаше наоколо и хората я гледаха със съжаление, но никой не я искаше тъй като е на 7 години и не е от най-атрактивните животни. Куца си съвсем сериозно и няма да става по-добре. Освен това не прилича на някоя желана порода и е голяма - не може да се носи в дамска чантичка", разказа пред вестника Светослав.

Година след като попадна в приюта, късметът се усмихна на Хера и тя бе забелязана от канадеца Том. Той не се плаши нито от десетките часове полети, нито от хилядите евро транспортни разходи, за да може кучето да стане член от голямото му семейство.

"Том е осиновил още доста животинки от различни ферми и вярвам че Люси, както е новото име на Хера, ще се чувства при него много добре. Тя е великолепно куче. Общителна е, обича да се гали, без да се натрапва. Люси може да прекара целия си ден в хоризонтална позиция, скрита на някоя сенчица. Тъй като накуцва, Том е осигурил за нея специални стъпала, за да може да се качва и слиза от леглото му, когато си пожелае", разказа Петров.

Управителят на приюта сподели, че се надява и най-добрият приятел на Хера - мъченото куче Мечо, също да намери своето семейство, но засега подходящи желаещи няма.

"Мечо попадна при нас след брутален побой. Животното бе със счупени кости и множество порезни рани. Радвам се, че успяхме да го спасим и Мечо се чувства добре. Ние правим всичко възможно, за да го излекуваме. Все още леко накуцва, но това е нормално. Не сме очаквали да се възстанови бързо, защото травмите бяха тежки", разказа Светослав.

Четете още

Без затвор за мъчителя на Мечо

Без затвор за мъчителя на Мечо

Измъчваният Мечо си намери приятелка

Измъчваният Мечо си намери приятелка

Реклама
Реклама
Реклама