Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16371075 www.bgdnes.bg

Димитър е най-добрият шофьор на снегорин

  • Много хора подценяват професията му 
  • Помага на 11 закъсали шофьори в стихията преди дни

 

Най-добрият шофьор на снегорин в България се казва Димитър Томов и е от Велико Търново.

66-годишният мъж не се плаши, щом чуе код "червено" по новините, нито от предупрежденията, че ни връхлита снежен апокалипсис. Неговата мисия е да се грижи за разчистването на преспите и осигуряването на пътна проходимост. Митко е най-търсеният водач, който не само разчиства пътищата, но и помага на закъсали в снежните преспи шофьори.

Реклама

Едно от най-тежките си дежурства до момента изкарал именно в понеделник, когато падна и първият за сезона сняг в областта. Маршрутът, който поел, бил доста проблемен и се стигнало до ситуация, в която трябвало да нощува насред гората.

"Трябваше да разчистя пътя край селата, защото обстановката беше много страшна. Заради снега дърветата толкова се бяха наклонили в посока към пътното платно, че беше невъзможно да се премине. Едно дърво падна пред мен, удари греблото и изхвърли камиона настрани. Освен това попаднах на 11 бедстващи шофьори, които бяха закъсали и трябваше да ги издърпам", разказва пред "България Днес" Димитър. По думите му малцина знаят какво е да си в окото на снежната буря, но него това не го плаши, а напротив, поддържа го винаги във форма, за да помага.

"За съжаление много хора подценяват професията ми и не осъзнават каква отговорност нося. На пътя няма много толерантност, сякаш шофьорите не осъзнават, че нашата работа е да се грижим за това останалите да се движат спокойно. Карат срещу снегорина, свиркат, псуват", възмущава се Томов. Въпреки всичко, което прави, Димитър не се чувства герой.

"Започнах да карам снегорин преди 6 години, защото ми харесва да помагам на хората, а без нас, шофьорите, през най-тежките зимни месеци страната ще остане затворена", категоричен е Димитър.

Успех!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама