Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16423160 www.bgdnes.bg

Фънки ИЗБУХНА: Ретроградният Меркурий е измислица!

Светлана Гущерова си прави хороскопи, но не вярва в астрологическото явление 

"Ретроградният Меркурий е измислица! Никога не ми е пукало за астрологическите явления и не вярвам на подобни глупости", с насмешка отбеляза пред "България Днес" Фънки.

Реклама

Изказването му е по повод ретроградния Меркурий, който предстои да започне на 13 декември т.г. и ще продължи до 1 януари 2024 година. Ретроградният Меркурий е добре познато явление в астрономията. Още от древността хората забелязали, че някои звезди са по-ярки от останалите и сякаш се местят по небето всяка нощ. Понякога планетите се забавят, връщат се назад и след това отново продължават напред.

Такива планети се наричат ретроградни и най-известна с това е Меркурий. На всеки четири месеца планетата Меркурий преминава във видимо ретроградно движение. Това е илюзия заради начина, по който Земята и планетите обикалят около Слънцето. Вярва се, че по време на това астрологическо събитие хората имат лош късмет, не бива да вземат важни решения и да правят сериозни покупки.

"Вярвам в астрологията и винаги си правя хороскопи за раждане на децата, рождени дни, бизнес и други важни събития. За ретроградния Меркурий съм скептично настроена и не променям живота си по никакъв начин през този период. Купувала съм си нови придобивки по време на това астрологическо събитие и след това са ми служили, без да имам проблем с тях", заяви пред вестника Светлана Гущерова.

Луна разказа, че никога не си прави хороскоп, тъй като е вярваща и се уповава на Бога. "Знам, че всичко е в ръцете на Господ. И не обръщам внимание на несъществени неща, като това дали Меркурий е ретрограден. Смятам, че съм личност, родена за големи постижения, и Меркурий няма да застане на пътя ми. Хората трябва да сме зависими от любовта, мъдростта и честността, а не от Меркурий", сподели кандидат-президентката.

На вярата в Господ, а не на астрологически събития се уповава и певицата Лияна. Изпълнителката смята, че Меркурий като част от Вселената има влияние, но при нея това влияние е положително.

Реклама

"Ние сме свързани с Вселената, но като част от тази Вселена можем да направим така, че нещата да се случват в наша полза, защото колкото съществена част са планетите, толкова съществена част сме ние и като едни Божии частици. Носейки Божествената енергия и любов в сърцата си, можем да взаимодействаме на Вселената. Независимо в каква фаза се намираме с вяра и силата на мисълта можем да контролираме и обръщаме нещата в добрия им аспект", позитивна е изпълнителката.

Точно обратно е мнението на Филип Буков, който от вестника научи, че влизаме в ретрограден Меркурий.

"За мен няма значение дали Меркурий е ретрограден. Аз се фокусирам върху други неща и ако не се случат, ги отдавам на това, че не съм вложил достатъчно от себе си, а не на разположението на планетите. Не си търся извинения и оправдания и смятам, че хора, които вярват в ретроградния Меркурий, предизвикват неслуките в живота си", заяви Буков, подкрепен от гаджето си, която също не вярва, че ретроградният Меркурий носи лош късмет.

"Вярвам, че космосът има влияние върху развитието на човека, но нямам време да се задълбоча в астрологията, пък камо ли да си подчиня живота си на една планета. Истината е, че това, което ние направим, оказва най-силно влияние върху съдбата ни", рече и отсече Нешка Робева.

Като суеверен, но не чак се определи Здравко от "Дует Ритон". Изпълнителят сподели, че ретроградният Меркурий вероятно влияе на късмета ни, но не е доказано дали влиянието е положително или отрицателно.

"Няма да изпадна в страх, че нещо ще се случи, а ще вярвам, че всичко ще е наред. Чрез мислите си човек определя бъдещето си. Не трябва да сме черногледи и да не се притесняваме и страхуваме от това, което предвещава астрологията", сподели изпълнителят.

Колегата му в музикалния бранш Панайот Панайотов сметна ретроградното движение на планетата за мистика и сподели, че като вярващ християнин отрича всички мистични процеси.

Според имитатора на Лили Иванова - Стефан Илчев, в днешно време обръщаме внимание и търсим оправдание за всякакви неслуки в разположението на планетите.

"Гледам позитивно на нещата, без да ми е важно какво се случва с планетите. Вероятно астрологията дава някакво отражение, но като цяло човек трябва да вярва в себе си и своите възможности, а не да прибягва към оправдания", каза Илчев.

Четете още

Поли от "Фермата": Ретроградният Меркурий не ми пречи, а ми помага

Поли от "Фермата": Ретроградният Меркурий не ми пречи, а ми помага

Алена, астрологът на България:
Ретроградният Меркурий ще провали Слави

Алена, астрологът на България: Ретроградният Меркурий ще провали Слави

Реклама
Реклама
Реклама