Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7888587 www.bgdnes.bg

Алена, астрологът на България: Ретроградният Меркурий ще провали Слави

ГЕРБ трябва да се прочисти, БСП да се лекува

- Алена, предстои излизането на книгите ти за съдбата и знаците, които ни очакват и трябва да съблюдаваме през идната година. Според "Астрологичен хороскоп" 2020 г. ще е подвластна на Уран, който ще ни донесе редица трудности "във всяко отношение", конфликти, дори разруха. В кои сфери е най-добре да внимаваме в поведението си и начина си на мислене?

- Въпреки трудностите и изпитанията Уран носи и рутина, работа и спокойствие. Конфликтите винаги ги е имало, както и разрухата. Разликата е, че докато Юпитер през 2019 година водеше до войни, битови драми и смърт заради една изречена дума, Уран и без изречена дума ще руши всичко онова, което някой е решил да си присвои, да завладее, без да му се полага, да завземе нечий дом, територия на друга държава, само защото цели власт над хората, а защо не и над цялото човечество. Разрухата, от една страна, води до осъзнаване, че алчността и обвързаността със старото блокира развитието на всеки човек. От друга, помага върху основите, ако са стабилни да започне нов градеж, който да ни води към върхове в следващите девет години, до новото мощно влияние на Уран и числото на годината - 4. Успехът е гарантиран, ако се отдадем на рутината и натрупания опит, ако разчитаме на знанията и интелекта си. Провалът е сигурен, ако решим да се настаним наготово в нечия чужда обител без оглед на средствата и за сметка на чуждото нещастие или провал.

Реклама

- Има ли как да се защитим от негативните последици?

- Планетата е жив организъм, който попива нашите трепети, положителни или негативни. От нейното влияние и положение през годината зависи дали сме заредени с желание да творим, с оригиналност и интелект, или мнозина ще изберат да се скрият сред посредствената тълпа и да се превърнат в невидими заради личните си подсъзнателни страхове, без да осъзнават, че след време трудно ще възстановят загубените позиции. Помнете - една година е миг вдишване за Вселената, но за нас е изпитание, за което след 12 месеца получаваме награда и наказание. Характерни за годината са множество трудности във всяко отношение, които, често неочаквани, ни учат на постоянство и рутина, на умение да бъдем издръжливи и търпеливи. Този е пътят да постигнем целите си, да се развиваме, по-лек няма.

- Казваш, че Уран ни води към промени и революции. Да се очакват ли в България някакви политически катаклизми?

- Политически катаклизми у нас и по света няма как да бъдат избегнати, а за природните често сме си виновни сами. Животът в България е подвластен на ежедневни трудности във вътрешен и международен план заради Уран, който ги засилва, и заради рождената дата на България, като вибрация на годината, която ги удвоява. Безмерното политическо бърборене и противопоставяне на жадните за власт към управляващите твори неувереност и нежелание, дори отказ на народа ни да се съобразява със законите на държавата. Правителството е подвластно на трудна година за България, на трудна година в първата й половина за министър-председателя и година на трудно овладявани на емоции за президента. Ако разумът отстъпи, е възможно противопоставянето да избухне в крайни проявления. Премиерът и министрите да премълчават до последния момент за намеренията и плановете си, за да избегнат злонамерените удари на родна почва, а и от други държави заради родни предатели, битуващи във всички нива на управлението. Предателите ще се множат във всички сфери на живота. Опитът за нахлуване с думи и дела в лична територия води до агресия, нерядко крайна. Длъжни сме да притъпяваме агресията на всяка цена, за да избегнем множенето на случаите на домашно насилие и битовите убийства. Уран в комбинация с Марс ще наказва светкавично, болезнено и неочаквано всички хора, предприели действия в нечия вреда.

- В "Лунен календар на красотата" съветваш постите преди Коледа да са непълни. Опасяваш ли се от критики от страна на религиозните си последователи и дори от конфликт с църквата заради съвета ти да не се спазва пълното въздържание в името на здравето и красотата?

- Съветът ми е основан на моята практика и изготвените хороскопи на здравето на хора, които са "изгладували" постите, за да се пречистят, след това са си "спечелили" здравословни проблеми и идва мигът на неистовата омраза, която властва над дните им. Никога не признават, че сами са си виновни, но пречистването, доколкото са спазвали наистина постите, е забравено. Всеки знае сам себе си и през постите и извън тях. Сигурна съм обаче, че Иисус и Отецът не искат да сме болни и недоволни, но вярващи.

- Съветваш читателите на "Вашата календарна 2020 г." да уравновесят кармата си, за да понесат несгодите, с които някои няма да успеят да се справят. Какво именно да правят онези, които нямат тази сила да им устоят или да се адаптират?

Реклама

- Уран и вибрация 4 изискват да уравновесим кармата си, затова е необходимо да приемаме без емоция, разумно и спокойно изпитанията, които съдбата ни поднася, за което мнозина няма да имат сили и воля. Не научим ли през годината на Уран този кармичен урок, следващите ни години ще бъдат много по-тежки, дори и да са подвластни на положителни планетарни аспекти и вибрации. Няма слаби хора, дори и ако на вид са болнави или безволеви, които да не намерят сили в себе си да претворят създадената карма поне в неутрална. Въпрос на осъзнато желание и потребност. Иначе мнозина вместо осъзнати добротворци ще са войнстващи агресори.

- Изборите отминаха, но темата за тяхната честност и дали има нужда от законодателни промени в тази сфера все още е актуална. Как звездите виждат оттук нататък развитието на двете най-големи партии у нас - ГЕРБ и БСП?

- Промените в ГЕРБ са задължителни и наложителни. Преди повече от година настъпи времето да бъдат пречистени партийните редици от хора, които гонят свои лични цели и работят за други партии и дори държави, с вярата, че няма да бъдат разкрити. Такива има дори в парламентарната група на партията. В годината на Уран депутатите и членовете на ГЕРБ ще трябва да се доказват ежедневно.

Промените в БСП са належащи, дори животоспасяващи за партията, която отдавна съществува по инерция и обслужва само партийната върхушка. Тези хора живеят в собствен свят, в които празнодумството, обидните думи и нападки, критикарстването без причина започват да се връщат като бумеранг към изреклите тези безумия и към поръчителите. Те си го знаят, усещат го, но едва когато наказателните съдбовни бариери станат видими, ще го осъзнае и обществото.

- Към кой от двамата лидери звездите ще са по-благосклонни - към Бойко Борисов или към Корнелия Нинова?

- Личната година на Бойко Борисов до рождения му ден през 2020 година е трудна. Препятствията са породени от странични и неочаквани фактори, които успява да надмогва. Месеците му до края на годината са изтъкани от стремеж към стабилност, анализ и самоанализ, на осъзнаване на грешките. Спази ли тези изисквания, следващата му година ще бъде спокойна и удовлетворяваща с подкрепата на съдбата. Корнелия Нинова е в личната си година на съдбовно подчинение до средата на януари 2020 година. От нея се изисква да е компромисна, да не е прибързана, да обмисля думите си и тогава да ги изрича, за да увеличи враговете си сред своите съпартийци, които до края на годината са свръхчувствителни към критика или отхвърляне на техните предложения. На 16 януари навлиза в лична година на нова среда и нови познанства, която може да не е в редиците на БСП и дори извън политиката. Вероятно и нея съдбата я пази, за да досъсипе партията.

- Слави Трифонов е новото лице на политическата сцена. Какво вещаят звездите за бъдещето на неговата партия?

- Нека бъдем точни. Дежа вю е политическият проект на Слави Трифонов. Бареков - втора серия. Слави Трифонов е роден със съдбовен път с вибрация, изискваща да изживее по-голямата част от живота си извън България, за да не вреди и на себе си, и на хората, с които работи, за да избегне здравословните проблеми. Ето защо такъв политически проект, създаден у нас в противоречие със заложеното му от съдбата, е с негативно бъдещо развитие и влияние. Слави обяви проекта си в присъствието на шест ретроградни планети, включително и Меркурий и ретрограден Северен Лунен възел, определящ кармата, която твори в настоящия живот, в знак, подсказващ, че няма да работи за България, за хората, а ще служи на нечии скрити засега интереси.

Всеки има право да намери своето ново място под слънцето, но всичките ретроградния планети, част от тях в съвпад, предупреждават да очакваме провокирана агресия, за да бъде наложен и осъществен проектът, и това на фона на трудната му година, в която той навлезе на рождения си ден.

- В много общини властта е нова. Има ли кмет, който с личните си качества, но и с астрологична предопределеност наистина да донесе очаквания от гражданите просперитет за общината си?

- Когато правих поисканите от мен прогнози за водещите кандидати за кметове в областните градове, поех предизвикателството с цялата си отговорност за всяка моя дума. Със задоволство мога да се похваля, че от 27 областни града прогнозата ми се потвърди за 24, а за останалите три не са ми дали имената на кандидатите, които спечелиха. Старите кметове, доказали грижата за своите градове, са в София, Бургас, Варна, Стара Загора, Враца, Монтана. В Разград спечели очаквано и съгласно моята прогноза кандидатът на БСП. За съжаление има областни градове, които си избраха най-неподходящите кметове, но това е правото на техен личен избор и ще си сърбат попарата, която сами са си надробили.

Реклама
Реклама
Реклама