Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16451178 www.bgdnes.bg

Саня проговори за отношенията си с Ники Илиев

Правя дипломна работа с бившия ми съпруг 

КОЯ Е ТЯ?

Саня Борисова е родена на 9 март 1983 г. във Видин. Средното си образование завършва в СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в специализирана паралелка по изобразително изкуство. Приета е за студентка в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", но още след първата година заминава при родителите си в чужбина. Родителите й живеят от дълги години в Италия, а сестра й Ирена работи като главен изпълнителен директор на една от най-престижните сватбени агенции в Дубай, Обединени арабски емирства. След завръщането си в България записва и завършва актьорско майсторство в Театралния колеж "Любен Гройс". Първите си изяви и роли прави още на 16 години, а веднага след дипломирането си участва в няколко много успешни филма.

- Саня, как се роди любовта ви към киното?

- Няколко години преди да завърша средното си образование, се роди интересът ми към киното. Спестявах парите, които родителите ми даваха за закуска, и вместо да закусвам, си наемах видеокасети. Обичах да гледам филми с приятелки, да си избираме любима тема, да сваляме реплики и да разиграваме сцени. Първо при мен се зароди режисьорът, а след това актьорът.

Реклама

- Как станахте една от най-популярните български актриси?

- Като дете мислех, че ще стана художник. Рисувах денонощно. От събуждането до заспиването само това ме вълнуваше. Но истината е, че никога не съм гледала на рисуването като на сериозна професия, а по-скоро го приемах за хоби. Когато трябваше да избера накъде да тръгна, страстта ми към киното и театъра надделя. Още нямах 18 години, когато гледах първото театрално представление в София - "Опасни връзки" на Лилия Абаджиева. Това ме накара да се влюбя в театъра и да кандидатствам в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Приеха ме веднага, а още втори курс ме взеха за главната роля в българския сериал "Забранена любов", който беше най-голямата ми школа. От там тръгнаха успехите ми в актьорството.

- Родителите ви подкрепяха ли ви в решението ви да следвате актьорско майсторство?

- Те никога не са ме спирали от нищо, но се опитваха да ме вразумят, че не е моето. Аз съм прекалено деликатен и интровертен човек, за да се занимавам с такъв тип професия. Тъй като средното ми образование беше със специализация рисуване, те очакваха да стана художник.

- Коя е ролята, която никога няма да забравите?

- Всички роли помня и обичам, но любима ми е Магдалена от "Чужденецът". Коренно различен образ от моята същност, но интересен и сладък за игра. Аз самата си вкарвах повече предизвикателства, дори това да говори героинята ми на бански диалект беше мое предложение.

- Как решихте да влезете в ролята на режисьор?

- Преди няколко години ме поканиха да преподавам в университет, но се оказа, че ми е необходима магистърска степен. Прецених, че е време да опитам и това предизвикателство, и вместо да продължа с това магистратурата ми да е като бакалавъра - актьорско майсторство, реших да запиша режисура. Филмът, който в момента правя, ще е моя диплома работа.

Реклама

- В новия ви филм с Ники Илиев играете заедно, има ли надежда, че ще се съберете?

- Не мога да предсказвам бъдещето, но с Ники сме разделени от много години. За цялото това време ние останахме с много хубаво отношение един към друг. Свързват ни много неща освен това, че преди време сме били съпруг и съпруга. Споделяме общи интереси и вкус и имаме 3 филма, създадени заедно. Ние сме много добри приятели и винаги се подкрепяме. За мен е важно, когато си обичал един човек, той да остане в живота ти.

- Къде ще прекарате Коледа и Нова година?

- На 24 декември ще летя за три седмици в Дубай при родителите и сестра ми. Имаме традиция със семейството да се събираме по коледните празници, а понякога оставам и за Нова година. Сега ще остана по-дълго, защото снимачният процес ме измори и ще имам нужда да се възстановя.

- Какво ще има на трапезата ви за Бъдни вечер?

- До 23 декември ще работя и затова няма да мога да се включа в приготовленията на трапезата за Бъдни вечер. Със сигурност ще има постни ястия, които майка ми и сестра ми ще приготвят. На 25-и аз ще поема щафетата, тъй като много обичам да готвя. Все още нямам меню, но съм се спряла на няколко рецепти, включително от интернет.

- Мислили ли сте си да се преместите в чужбина?

- Мислила съм много пъти да се преместя в Дубай. Ако имаше театър и кино, отдавна щях да съм заминала, но не мога да си представя живота си без това изкуство. Страстта към изкуството ме задържа в страната ни.

Четете още

Актрисата Саня Борисова: Цяла година съм на духовен пост

Актрисата Саня Борисова: Цяла година съм на духовен пост

Саня Борисова харесва куртизански камък

Саня Борисова харесва куртизански камък

Реклама
Реклама
Реклама