Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16622071 www.bgdnes.bg

Виенски бръснар ще спасява ЦСКА

Шенгенска промяна

Стрижат каръшката коса на Ел Маестро, след като спря да му носи късмет

Виенски бръснар ще опита да помогне в битката за титлата на ЦСКА. Суеверията на треньора Нестор Ел Маестро спряха да действат и сръбският треньор бе нарочен за главен виновник за загубата от "Лудогорец" пред 20 000 души в последния мач на "Армията". До този момент Ел Маестро разчиташе на свои ритуали и суеверия, които носеха късмет на отбора. Едно от тях беше да не бръсне косата и брадата си след идването си в България през лятото.

Сърбинът със сменено име пристигна с чисто гола глава у нас, но постепенно пусна косица. Случайно или не, след началния слаб старт на сезона "червените" започнаха да печелят мача след мач и странната птица Нестор видя в това пръста на съдбата и новата си коса и от суеверие започна да се подстригва въпреки естетическите последствия

Реклама

В момента треньорът е с прическа тип "Данчо Лечков" - с плешиво теме, коса отстрани и петно рехави косми над челото. След злощастната загуба от "Лудогорец" в последните минути Ел Маестро е решил, че прическата вече не му носи желания късмет и е време за промяна. Сърбинът планира да посети любимия си бръснар във Виена, където живее семейството му. Ел Маестро отново ще върне познатата гола глава и се надява това да му донесе нови победи през следващата година.

По подобен начин сърбинът сложи край на друго свое суеверие по-рано през сезона. През есента ЦСКА нареди пет поредни победи, при които Нестор бе неизменно с една и съща синя риза. При предишните пет мача Ел Маестро сменяше дрехите и отборът му спечели само една среща. Късметът на синята риза работеше до мача с "Левски", който завърши 1:1 и резултатът се прие за провал от феновете. След дербито сърбинът смени облеклото, но упорито продължи да не се бръсне.

Сега треньорът търси ново суеверие за късмет през идващата година. Ел Маестро почти сигурно ще остане начело на отбора, въпреки че голяма част от феновете са срещу него. Сега ексцентричният специалист се прибира във Виена, за да посрещне празниците със семейството си. В София треньорът живее сам на хотел и се е концентрирал изцяло върху футбола. "Винаги съм имал много изолиран и дистанциран начин на живот, който мисля, че ми подхожда - казва Ел Маестро. - Ежедневието ми извън Панчарево е изключително скучно и почти нищо не ме афектира дали в позитивен, или негативен план. Съветвам и футболистите ми да живеят така, но те са други хора и характери и няма как да го направят."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама