Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16672601 www.bgdnes.bg

Няма да повярвате коя е най-поръчваната храна у нас!

Шкембе чорбата е най- харесваната и предпочитана поръчвана храна за вкъщи от българите за тази година. Това посочиха статистикита на една от най-големите компаниии за доставка на храни и други артикули за потребителските навици през изминалата година.

Освен традиционната българска кухня, потребителите често поръчват и американска и италианска кухня, като сред най-популярните от тях са бургерите, сандвичите (дюнери и гироси) и пицата. София, Пловдив и Варна са трите водещи града с най-голям брой доставки чрез приложенията за поръчване.

Друг интересен факт е, че българите все повече предпочитат да избягват блъскането в супермаркетите през деня, като поръчват продукти директно до вратата си. За 2023 г. тенденцията за доставки от любимите магазини се е повишила с 46 на 100, като известен ръст се наблюдава при планираните поръчки с доставка в определен час и ден, а също и при поръчките с опция за вземане от място. Оказва се, че поръчката с най-много артикули, направена с приложението през 2023 г., е от супермаркет в Перник и включва общо 116 артикула.

Четете още

Нанка е майстор №1 на тиквеника

Нанка е майстор №1 на тиквеника

Проф.Мермерски СЪВЕТВА: Щадете жлъчката!

Проф.Мермерски СЪВЕТВА: Щадете жлъчката!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама