Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16708332 www.bgdnes.bg

ЧУДО в зоопарка! Камила стана Дядо Коледа (СНИМКИ)

Маймуни отварят коледни подаръци, пълни с лакомства 

Във Варна събират елхи, с които да хранят животните

Двугърба камила се превърна в Дядо Коледа в бургаския зоопарк! Пустинното животно не се притеснява от студа и се постара да зарадва малки и големи в зоологическата градина по време на коледните празници.

"Тази година решихме да превъплътим едно от нашите животни в белобрадия старец, за да вкара по-голямо настроение. Бейби е истински фаворит в зоопарка, с коледна шапка разнесе подаръците", разкри пред "България Днес" Кръстьо Дъбов, управител на бургаския зоопарк.

Реклама

Бейби е камила от рода Бактриана двугърба, с произход от Азия. Животното пристига от Унгария през 2019 г., но заради дебелия си кожух бързо се адаптира към родния климат.

Празничното настроение и коледен дух не пропуснаха и зоологическата градина в София.

"Както винаги, маймуните не дочакаха Коледа и предпразнично си отвориха подаръците. Най-нетърпеливи се оказаха капуцините. Те с огромен интерес разкъсаха на парчета опакованите кутии", сподели Ирина Сахатчиева, експерт връзки с обществеността от столичния зоопарк.

Орехи, фъстъци, фурми, грозде и други лакомства зарадваха маймуните в сектор "Примати". За останалите животни също имаше изненадани. В менюто си те получиха изкушенията, които най-много обичат.

"След Нова година започваме кампания за коледните дръвчета, които приемаме от всички доброволци. Събираме ненужните вече елхички, за да нахраним тревопасните с тях, а с останалото правим красива украса в домовете на животните", сподели пред вестника Пламена Каразутева, уредник на зоопарк Варна.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама