Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16841749 www.bgdnes.bg

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева и куп спортисти спасяват Емо

*Младежът може да проходи с операция в Тайланд

*златната медалистка от Токио се разделя с предмети със сантиментална стойност

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева и още куп спортисти се включиха в кампания в помощ на младия Емо Ангелов. Всички те дариха свои предмети, които се продават на търг.

Реклама

Младежът се нуждае от 120 000 лева, за да проходи отново. В момента е в инвалидна количка след катастрофа, която претърпява през 2018 година. След тежкия инцидент 47 дни Емо се бори за живота си. Преди катастрофата момчето е от младите надежди на футболния "Добруджа".

Сред най-дейните в кампанията за Емо е Василена Шлишкова. Тя прави връзката с около 250 спортисти, които даряват свои вещи, за да помогнат. Продава ги на търг, а парите превежда в сметката на Емо. 

Сред първите откликнали на зова й за помощ са Стойка Кръстева и европейската шампионка по бокс Светлана Каменова.

"Стойка и близките й ни дадоха фланелки и боксови ръкавици с автографи. Предметите имат голяма сантиментална стойност, но въпреки всичко решиха да ги дадат и да помогнат максимално!", споделя Василена.

В кампанията се включва и почти целият отбор на "Ботев" (Пд) начело с Ивелин Попов, Лъчезар Балтанов и треньора Душан Керкез. Дарение правят треньорът по бокс Владимир Георгиев, Борислав Велев, Григор Саруханян, Теодор Христов, Симеон Нковски, Никола Дипчиков, европейският шампион по сумо Пенчо Дочев, бадминтонистките Стефани и Габриела Стоеви, волейболистите Георги Сеганов, Мария Йорданова и Нася Димитрова и др.

Реклама

"Успях да се срещна с българската легенда Димитър Пенев, който разписа екип в помощ на Емо Ангелов", добавя Василена.

Самата тя преди това прави кампания, чиято цел бе да се съберат пари за Боян Методиев.

"Благодаря на г-жа Лита Маркова - съпругата на непрежалимата легенда на българския футбол Георги Аспарухов. Тя ме покани в собствения си дом и ми предостави 4 колекционерски златни монети със сертификат за автентичност, за да продължа да помагам на хората в нужда. Така чудото се случи, успяхме да съберем сумата за Боян", разкрива Василена.

Браво!

Дарителска сметка:

Общинска банка, клон Добрич

IBAN BG15 SOMB 9130 1068 3770 02

Емо Николаев Ангелов

DMS EMO17777

Стилиян дари 585 000 лв. за апаратура

Медицинска апаратура и оборудване за 585 000 лв. закупи и дари фондацията на бившия капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров. Те са за 10 болници от цялата страна.

Средствата са от организирания на 6 септември миналата година "Мач на надеждата" в София. Тогава бяха събрани 856 512 лв.

"Желанието ни беше да дарим точно това, от което съответните лечебни заведения се нуждаят, за да бъдем максимално полезни. Влязохме в контакт с всяко едно от тях и закупихме точно тази апаратура и оборудване, които самите те пожелаха и от които най-много се нуждаеха", обясни Петров.

Четете още

(Видео) Стойка Кръстева: Дъщеря ми стана талисман на отбора

(Видео) Стойка Кръстева: Дъщеря ми стана талисман на отбора

Стойка Кръстева: Златният медал бледнее пред бебето

Стойка Кръстева: Златният медал бледнее пред бебето

Реклама
Реклама
Реклама