Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16847168 www.bgdnes.bg

СТУД! Идват 20 см. сняг и минус 9 градуса

До края на тази седмица времето за пореден път ще „прескача" между няколко сезона. Последователно ще усетим мощно средиземноморско затопляне, след което зимата ще напомни, че все още е тук.

В четвъртък облачността ще е значителна над цялата страна с потенциал за краткотрайни и на повечето места незначителни по количества валежи от дъжд. Вятърът ще е южен с мощни пориви по северните планински склонове. Дневните температури ще са в широк диапазон – от 6-7 градуса в трайно мъгливите райони покрай водоеми, в котловини и низини до 15-16 градуса в Предбалкана, около Черноморието, в Югоизтока и по долината на река Струма.

Реклама

В петък призори видимостта отново ще е понижена в ниските райони на страната. Около обяд и в ранния следобед ниските облаци ще се разкъсат и ще се покаже слънцето. Тогава ще е и максимумът на температурите – до 16-17 градуса в обичайно топлите райони.

По-късно привечер в Северна България се очакват локални превалявания от дъжд. С добре изразен студен фронт ще започне бързо и рязко захлаждане. В събота още в ранните часове ще вали сняг – първо в Дунавската равнина, след това в цялата страна. Ще вали интензивно с условия за натрупване на нова снежна покривка. Метеорологичните модели допускат около и над 20 сантиметра в Дунавската равнина и Предбалкана, предава Нова тв.

Валежите ще спрат в ранните часове в неделя, след което ще започне и постепенно разкъсване на облачността. Температурите осезаемо ще се понижат и ще се върнат към зимните си нива. В събота по обяд – около нулата, в неделя призори – до минус 9.

Четете още

Трън е българският Сибир с -38,3 градуса

Трън е българският Сибир с -38,3 градуса

Мишо Шамара ЗЪЗНЕ на минус 27 градуса в Америка

Мишо Шамара ЗЪЗНЕ на минус 27 градуса в Америка

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама