Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16872719 www.bgdnes.bg

Бунт срещу убиец на сърна сред ловците

Ловецът Любомир Атанасов снима как застрелва красивото животно 

Бунт срещу ловец, който снима как застрелва беззащитна сърна, се надигна, и то в ловджийските среди, което се среща изключително рядко.

Любомир Атанасов сам се хвали в ловджийските страници в социалните мрежи с видео как убива от 612 метра дистанция красивото горско животно. На 10-секундния клип се виждат пет сърни една до друга. Любомир се прицелва с оръжието си и поваля с един изстрел една от тях, а другите четири сърни се разбягват.

Реклама

Видеото не е достатъчно на авджията и той се приближава до своя трофей. Поставя ловната си пушка върху трупа на сърничката и прави любимата и задължителна за ловците снимка за спомен от трофея.

Както убийците на горски животни обичат, Атанасов се хвали в социалните мрежи с видеото и снимката, като за кратко време се надига вълна от негативни реакции срещу поведението му. И то не от правозащитни организации и защитници на животни, а от самите колеги ловци.

"Защо не убиете някой хищник и го покажете, ами тези незащитени създания? Tова се казва начесване на болно его. От пет животни да събориш едно. Майстор е от 600 м да събориш чакал. Но тук попада в нашата "селската" категория на хищничарите, не на мръвкарите", пише под кървавите видео и снимка Васил Минчев.

"Извратен комплексар", напада Любомир и Иларион Цачев.

От своя страна ловецът твърди, че "подготовката и представянето от наша страна са на ниво".

"Не обичам да стрелям по изплашени животни, не че не го правя, но някак си все едно съм свършил едва половината работа като ловец", защитава се Любомир Атанасов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама