Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16946578 www.bgdnes.bg

Адвокатът на обвинената за смъртта на Пейо пред Темида: Няма ДНК на Габриела по колата, няма доказателства!

Тъщата реве пред Темида, че родителите на жертвата искали да ги унищожат

Няма ДНК на Габриела Пеева по колата на Пейо, записът на убийството не може да докаже, че съпругата на жертвата е в колата. Това заяви вчера в съда адвокат Марияна Тодорова - защитник на Габриела.

"Към момента не са открити никакви следи от Габриела нито по колата на Пейо, нито отвън, нито отвътре. Също така видеотехническата експертиза на записа, на който се твърди, че се вижда убийството на Пейо Пеев, е уклончива. Не може да бъде категорично казано, че Габриела и Красимира са в колата, защото не се виждат конкретни лица, само се вижда суматоха, но не и кой е в колата. Само може да се предполага какво е станало, експертите не могат да бъдат категорични." Това обясни адвокат Тодорова в съдебната зала вчера, докато се опитваше да склони апелативните магистрати да оставят Габриела под домашен арест. Но пледоарията й се оказа неубедителна и съдиите тикнаха Габриела в ареста.

Реклама

И други притеснителни подробности и неясноти по отношение на доказателства на държавното обвинение бяха изложени на заседанието. Например медиците, които са направили експертизата на трупа на Пейо, са установили единствено, че е починал от задушаване. Тук интересното е, че няма следи от външна намеса, както и че часът на смъртта не е ясен към този момент. Това каза адвокат Тодорова пред Темида.

Друго, което изненада всички, е, че телефонът на Пейо е засечен в продължение на над 30 минути в квартал "Драгалевци" на 19 януари. От държавното обвинение, както и самият главен секретар на МВР Живко Коцев няколко пъти поясниха, че убийството е станало на 18, не на 19 януари. Това според защитата на Габриела и Красимира е невъзможно, защото очевидно Пейо е бил жив на 19 януари и е обикалял кв. "Драгалевци". Телефонът му бе намерен в него, в колата му и няма следи някой друг да е боравил с апарата.

В съдебната зала бе казано и друго, което бе в противоречие с казано дотук от адвокат Тодорова.

"Налице са данни, че Габриела не е съпричастна към убийството, а даже се е опитала да попречи на майка си да убие Пейо!" Това каза адвокат Тодорова, което загатва, че Габриела е била в колата по време на убийството, а в същото време закопава и майката Красимира.

Тезите на защитничката учудиха и съдията, който в крайна сметка реши да промени мярката за неотклонение на Габриела и я прати в следствения арест при майка й.

Защитата на Красимира, която е представлявана от адвокат Андонова, пък зачекна темата за презумпцията за невинност.

Реклама

"В самото начало на този процес правото на защитата на Красимира е нарушено още при ареста. Снети са й сведения без присъствието на адвокат, които Красимира е подписала под натиск, докато е чувала как дъщеря й крещи за помощ от съседната стая за разпит. Психически натиск е оказан върху Красимира, а тези й показания са използвани по време на разследването." Според адвокат Андонова това е точно нарушаване на правото на защита и лишаването на клиента й от презумпцията за невинност до доказване на противното в съда.

След като бяха изслушани и приети всички тези доказателства и аргументите към тях, съдът даде последна дума на Красимира. Само тя бе в залата, тъй като дъщеря й Габриела е подала молба, че не желае да присъства на заседанието. Привидно тихата Красимира избухна в съда с нападки към родителите на Пейо, както и към Велико Минков, който твърди, че е баща на 4-месечното бебе на Габриела (виж карето).

На заседанието на съда присъства и бащата на Пейо Пеев - Орлин. Негови показания пред разследващите също бяха цитирани. Той разказал как е видял Красимира и Габриела да влизат в колата на Пейо, а минути по-късно автомобилът потегля. Орлин Пеев е последвал сина си във фатална нощ, защото се е притеснявал за сигурността му при срещата с Красимира и Габриела. За съжаление, един свидетел не е свидетел по римското право, което е в основата на правото у нас.

Според прокуратурата към момента е ясно, че Красимира е удушила Пейо от задната седалка, докато Габриела му е пречила да се измъкне. Тази теза на държавното обвинение леко се пропука след подробностите, които излязоха наяве вчера. Красимира и Габриела са в ареста, а двете деца на обвиняемата и на Пейо остават при Иванка и Орлин Пееви - родителите на жертвата.

Красимира: Има заговор срещу дъщеря ми!

"Родителите на Пейо искат да ни унищожат, невинни сме и искаме да ни върнат децата! Ние сме свързани с тези деца. Никой не дойде да види бебето, беше 2 месеца в кувьоз. Те не знаят нищо. От 3 месеца Велико претендира за бебето. Той не претендира за него, а за биологичен материал. Това е настървеност за мъст. Това е необяснимо поведение. Кой е този човек, който има право да отдели пеленаче от майчината кърма? От 30 г. работя за обществото, за българите в чужбина. Те са в сивата икономика. Освен това - искам прокуратурата да се заеме! Срещу дъщеря ми има заговор. Майката Иванка е в основата, както и баща му в опит да бъдат разделени децата - едното дадено на тях, другото за биологичен материал. Срещу нея имало жалби за произведен тормоз от нас, срещу него, срещу биологичния материал. Да бъде установено. Аз лично съм виждала, че бащата на Пейо му пише как да ме елиминира, да вземе децата. Един от есемесите му беше "Атакааа....". Майка му пише - не стой там, това не е твоят дом, това не е твоето семейство. Виждах в него 15-годишен, който има нужда от залъгалка. Имаше двойственост при него. С нас беше много щастлив, при тях явно не. Ние тези деца ги обичаме. Майка им трябва да е жива. Това малкото дете изкара тях от равновесие. Пейо беше бесен от ревност, защото в исковата молба на Велико пише, че имало любов между него и дъщеря ми и ще правят семейство", каза своята версия Красимира Трифонова.

"Майка му е болна от остро заболяване. Тя буквално се разпада. Те не са в състояние да ги гледат тези деца. Отсъдете спрямо фактическото състояние. Добре, ние сме престъпници, но децата каква вина имат? Искам да бъдат настанени при сестра ми! Мярката трябва да бъде задължително домашен арест, ние сме невинни!, каза още Трифонова. 

Четете още

Габриела, погната за убийството на Пейо, отива зад решетките при майка си!

Габриела, погната за убийството на Пейо, отива зад решетките при майка си!

Заплашили с убийство пастор от църквата на Габриела и майка й

Заплашили с убийство пастор от църквата на Габриела и майка й

Реклама
Реклама
Реклама