Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16965176 www.bgdnes.bg

Христо Стоичков дарява уникални реликви на любимия си актьор Иван Иванов

"Всичко е любов" е филм №1 за Камата, дарява на идола си екипа от първата ни победа на световно

Изключително тежко приема кончината на любимия си актьор Иван Иванов футболната легенда Христо Стоичков. Камата многократно е споделял, че именно филмът "Всичко е любов" го е мотивирал като юноша. Дори се е асоциирал с главния герой от лентата Радо.

Реклама

През 2012 година Стоичков подарява две уникални футболни реликви на своя идол Иван Иванов. Това са легендарните бутонки, с които вкарва първия гол на митологизираното за нас световно първенство по футбол в САЩ през 1994 г. Специално за Иван Иванов е подарена в рамка и фланелката на Ицо от въпросната среща - 4:0 над Гърция. Камата открива резултата от дузпа, пронизвайки гръцкия вратар Илиас Атмацидис на стадиона в Чикаго. Това е и историческата първа победа за България на световни финали.

Жестът на футболиста към филмовата звезда се случва публично след премиерата на документалната лента "Стоичков". В нея участие взема и Иван Иванов, който записва кадри заедно със Стоичков. Камата кани актьора на сцената на зала 1 в НДК, за да му връчи ценния армаган.

"Аз имах две възможности в живота си - или да ставам бандит, или да съм футболист. И аз избрах второто", казва тогава носителят на "Златната топка", признавайки, че най-силното вдъхновение за кариерата му е именно героят на Иван Иванов.

"България Днес" научи, че след кончината на обичания актьор има идея двете футболни реликви да бъдат върнати от семейството му в личния музей на Христо Стоичков, който той откри в София в края на миналата година. В сряда вечер Камата направи емоционално сбогуване с Иван Иванов.

"Любовта никога не умира! И ти така, бате Иване! Светъл да е пътят ти, както всичко, което правеше, беше под светлината на прожекторите! Ти беше моето вдъхновение! Ти беше моята пътеводна светлина, която ме водеше през годините! Знам, че ти винаги ще си сред нас, само си от другата страна! ВСИЧКО Е ЛЮБОВ", написа Стоичков в социалните мрежи.

Четете още

Актьорът Иван Иванов през 2015 г.: Козите на село ме вълнуват повече от киното

Актьорът Иван Иванов през 2015 г.: Козите на село ме вълнуват повече от киното

Стоичков се сбогува с Иван Иванов: Ти беше моята пътеводна светлина!

Стоичков се сбогува с Иван Иванов: Ти беше моята пътеводна светлина!

Реклама
Реклама
Реклама