Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17063536 www.bgdnes.bg

Уникум! Котето Касандра стана ученичка

Животното е талисман на гимназията по туризъм 

Мацката се чупи от час, тече издирвателна акция от настойниците й 

Доли ЛУКАНОВА

Бездомна котка стана ученичка в гимназията по туризъм във Варна. Уличното животно е осиновено от учащите там и се превръща в истинска атракция и талисман на школото!

"От октомври е при нас. Приютихме я в най-студените дни, за да не измръзне", разказва пред "България Днес" зам.-директорът на професионалната гимназия "Проф. д-р Асен Златаров".

Реклама

Касандра е обикновена улична котка, която бързо се превръща в любимка на децата и променя живота им завинаги. Учениците забелязват, че животното често стои пред входа и започват да го хранят от време на време. Така котето се привързва към тях. Когато настъпват мразовити дни, гимназистите решават да вземат нещата в свои ръце и да говорят с ръководството дали биха се съгласили да приютят бездомничето. Така Касандра се превръща в неизменна част от живота на децата и ги посреща всяка сутрин на входа, преди да бие първият звънец.

"Още в началото, когато видяхме накъде отиват нещата, децата се организираха и сами си събраха пари. Заведоха я специално в клиника, където я обезпаразитиха, кастрираха, ваксинираха. Касандра има всички документи, включително и паспорт. С останалата част от средствата й купуваха храна", допълва Василев.

Учениците решават да закупят и дом за Касандра. В този момент един от тях изявява желание сам да измайстори такъв.

"Къщичката е много атрактивна и красива. Освен че котето е обгрижвано много добре, присъствието му се отразява отлично и на характера на учениците - обръщат му внимание, чувстват се ангажирани", споделя още зам.-директорът.

За съжаление, в началото на месеца Касандра изчезва. Всички са много притеснени и организират мащабна акция по издирването й във цяла Варна.

"Проследихме камерите. Вижда се, че отива към един хотел и повече не се връща. Хареса ли си я някой, какво стана, не знам. Много ни липсва и се надяваме час по-скоро да я открием", съобщава Василев.

Реклама
Реклама
Реклама