Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17233379 www.bgdnes.bg

Самуел Финци поиска забраната на "Алтернатива за Германия"

Самуел Финци е сериозно обезпокоен от ръста на антисемитизма в цял свят. В студиото на "Денят започва" по БНТ той разкри притесненията си пред водещия Георги Любенов навръх предстоящата премиера на "Скитникът евреин" на сцената на Народния театър. Финци изпълнява главната роля.

"За мен светът стана тесен още в пубертета", обяснява космополитизма си синът на колоса Ицко Финци. Той живее постоянно в Германия, но играе и се снима в цяла Европа. 

Реклама

"Изненадан съм от избухването на антисемитизма в държави, в които никога не го е имало. Споделяме си с мой приятел в Ню Йорк, че и това избухване са забелязва и там", разказва Самуел Финци.

Според него "отпушването" на това опасно и неприемливо явление се дължи на военния конфликт между Израел и палестинските екстремисти. "Много негативна енергия се натрупа", смята Финци.

В Германия също имало проблеми, особено с ултрадесните партии, добави актьорът, гражданин на света. "И там фермерите протестират като българските, излизат с тракторите...", каза той. "Но хората всеки ден излизат на протест срещу популистките партии. Особено срещу "Алтернатива за Германия". Много германци смятат, че трябва да бъде забранена. Както и аз", категоричен е наследникът на Ицко Финци.

Самуил Финци напомни, че "демократичното общество трябва да има механизми за защита" от подобни тревожни тенденции и се надява, че ще сработят.  

Четете още

Самуел Финци доволен, че Радев го нарекъл "безродник"

Самуел Финци доволен, че Радев го нарекъл "безродник"

Робърт де Ниро и Мик Джагър по примера на Ицко Финци

Робърт де Ниро и Мик Джагър по примера на Ицко Финци

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама