Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17267222 www.bgdnes.bg

Победителката в "Ергенът" Валерия ИЗРИГНА: Осакатеното куче в Русе е като нарязаната Дебора

Днес режат кучета, утре ще са деца в парка, категорична е моделката 

"Осакатеното куче от Русе повтаря историята на нарязаната Дебора."

Това заяви пред "България Днес" победителката във втория сезон на "Ергенът" Валерия Георгиева.

Изказването й бе по повод поредната жестокост към животно. Преди няколко дни мъж от централната част на Русе преби жестоко домашното си куче. Мъжът нарязва питбула си с макетен нож, удря го с брадва и дори отрязва ушите му. Животното е намерено от съседи и е закарано в болница от Кадир Ермин. Животът на четириногото е извън опасност и то вече има нов стопанин, а срещу предполагаемия виновник е подаден сигнал в полицията.

Реклама

"Какъв изрод трябва да си да си нарежеш кучето с макетен нож? Ако този човек остане безнаказан или се размине само с глоба, историята с Дебора ще се повтори! Питбулът от Русе е кучешката версия на нарязаната Дебора и както протестирахме и се борихме за правата на това младо момиче, така трябва да се борим и за животните. Агресията към животни и всички тези посегателства водят до агресия към хора", категорична е Валерия.

Ергенката споделя, че дори тези, които не обичат животни, трябва да осъзнаят, че издевателствата над четириноги пораждат насилие над хора.

"Всички трябва да протестират срещу агресорите и да са против насилието. Трябва да подкрепят хора като мен и много други, които се опитват да променят нещо, защото агресорите, които вчера са разчленявали кучета, утре могат да решат, че детето ви в парка ги е подразнило, и да причинят същото на него", категорична е Валерия.

Природозащитничката споделя, че без кардинална промяна в законодателството и ефективна присъда за насилниците над животни зверствата няма да приключат.

"Мъчителите на животни трябва да са в затвора, а не само да се разминават с порицание или парична глоба. Хората не осъзнават, че паричната глоба не върши достатъчно работа. Глобили са го и добре, но този човек остава навън сред нас и утре ще хване друго животно и ще нарани и него. Още повече като е глобен, се е озлобил и изпитва още по-голяма агресия, което го стимулира да си излее яда върху някое друго беззащитно създание", заяви пред вестника Валерия и допълни:

"Докато няма промяна в законодателството и ефективни наказания, тези хора ще се разхождат с нас из улиците, магазините и ще стоят до нас в градския транспорт. Изпитвам страх да изляза навън, като виждам какви неща се случват, и всички трябва да се страхуваме".

Реклама

Валерия казва, че е разочарована и обидена на българското законодателство, което не се грижи хората и четириногите да са в безопасност.

"Задържат изродите, посегнали на животно, и в повечето случаи ги пускат дори без глоба. Искам и ще се боря за сериозни промени в законодателството. Задължителна кастрация и чипиране, за да може да се управлява чие куче на кого е. Сега си отбиват номера, ходят из столичните градинки и питат кое куче е чипирано и кое не. А тези по селата и провинцията, които раждат на всеки 6 месеца и им изхвърлят кученцата, тях няма кой да ги провери. Пълна пародия са! Искам да има и сериозни санкции както за хората, така и за животните. За да осакати куче човек, трябва да е психично болен. Каква е гаранцията, че утре аз ако му попадна пред очите, няма да ми направи същото и на мен", призовава Валерия.

Бившите работодатели на Росен Йорданов осъждат деянието му

Бившите работодатели на предполагаемия мъж, осакатил кучето си (името му се пази в редакцията – б.а.), осъждат деянието му.

"Той не е наш служител от 2022 г. Той е бил във фирмата за много кратък период и е освободен, тъй като не се представи така както очаквахме. Освободен е същата година и към днешна дата нямаме никакви взаимоотношения с този човек", заяви Деница Черешарова от отдел човешки ресурси.

Черешарова сподели, че за нарязаното куче научили от медиите.

"Стоим твърдо зад жертви на насилие било то хора или животни. Никога няма да толерираме подобно поведение. Радваме се, че този човек не е наш служител, и се надяваме да понесе всичко, което предвижда законът като наказание за такова деяние", категорична е Деница.

Четете още

ГРЪМ В РАЯ! Ергенката Валерия призна: Евгени не ме иска!

ГРЪМ В РАЯ! Ергенката Валерия призна: Евгени не ме иска!

Ергенката Валерия напада "изродка", малтретираща животни

Ергенката Валерия напада "изродка", малтретираща животни

Реклама
Реклама
Реклама