Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17493682 www.bgdnes.bg

Ивайла Бакалова пред "България Днес": Нотариуса се свърза с мен, от прокуратурата лъжат!

Съпругата на Весо Брадата е категорична, че разследващите хвърлят пясък в очите на хората и записите, които им е предоставила, заковават Мартин Божанов

"Не е вярно това, което твърди градският прокурор на София Илиана Кирилова! Лъжа е, че аз съм потърсила контакт с Мартин Божанов. Те ме потърсиха мен." Това каза ексклузивно пред "България Днес" Ивайла Бакалова по повод думите на прокурор Кирилова пред парламентарната комисия, която нищи корупционните практики и връзките на Нотариуса в съдебната система, че Бакалова е търсила Мартин Божанов-Нотариуса, за да измъкне съпруга й Веселин Денков - Весо Брадата от ареста.

Реклама

"Нотариуса и приближените му потърсиха контакт с мен и това го доказват записите, които ние предоставихме на разследващите. Те доказват престъпната дейност на Божанов. От прокуратурата в момента хвърлят прах в очите на хората", категорична е Бакалова, която недоумява защо се правят такива изказвания, като доказателствата сочат точно обратното.

"Божанов и неговите хора даже няколко пъти настояваха за среща с мен, преди тя да се състои. Когато се състоя дадената среща, направих записите и там става напълно ясна престъпната дейност на Божанов, защото ме изнудваха ", казва огорчена от системата Ивайла Бакалова.

"Проявила съм нормално човешко отношение!", отсича красивата манекенка.

Огорчението на Бакалова идва малко след като тя и съпругът й Весо Брадата предадоха на прокуратурата записи на разговори между Бакалова и Нотариуса, по случая с изнудването на манекенката.

Бакалова е категорична, че записите не са манипулирани и от тях става ясно всичко. Не на това мнение обаче е председателят на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова, която вчера в парламента хвърли бомба и едва ли не обвини Ивайла Бакалова, че е излъгала как е станала срещата и кой е я искал на първо време.

"Има разпитани двама свидетели, които застават с имената си, не са анонимни или защитени свидетели, които разказват, че именно Ивайла Бакалова е потърсила връзка с лицата Емил Писков и Мартин Божанов-Нотариуса за правна помощ.", каза Кирилова преди заседанието на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около групата на Мартин Божанов-Нотариуса.

Илиана Кирилова отказа да посочи за кои свидетели става въпрос и дали това са семейство Арабаджиеви. Бакалова е разговаряла от чужд телефон с Нотариуса и е търсила правна помощ, твърди Кирилова. Тя посочи, че лицата са притеснени (разпитаните свидетели, на които не бяха казани имената) след излъчването на записа от Антикорупционния фонд и Ивайла Бакалова им обещала и уверила, че няма да бъде излъчено нищо от записа. По думите й има жалба от Писков и от Мартин Божанов в Софийската градска прокуратура срещу Ивайла Бакалова.

Реклама

"Госпожа Бакалова е потърсила лично Писков и после е поискала да говори с господин Божанов. Сигналът, който е подаден за това, е, че тя е правила незаконни записи", изтъкна Илиана Кирилова.

Тя допълни, че има запис, в който се виждат лицата, които са свидетели, а в самото излъчване на дългата и кратката версия на АКФ - тези лица не се виждат. "Сега трябва да се провери има или няма манипулация в рязане на записа".

Смъртта на Божанов разтърси цялата държава до основи. Съдебната ни система се оказа "похитена" от Нотариуса и неговата престъпна мрежа, която се занимава с търговия с влияние, изнудване на прокурори, съдии и следователи и извършване на всякакви услуги, като повдигане на неправомерни обвинения, освобождаване на дадени лица от ареста или вкарването им там. Улики, цели дела и разследвания са заметени заради групировката на Мартин Божанов, смятат разследващите, както и комисията, която нищи действията му.

Божанов бе ликвидират показано пред дома си в столичния квартал "Горна баня". Нотариуса е пребит зверски, а след това килърът го е застрелял с един куршум в главата. Дали убийството му ще бъде разплетено, както и кои хора в съдебната система и във властта са имали участия в схемите му, се надяваме да разберем.

 Вижте сина на покойния схемаджия

Любен Божанов е едно от петте деца на Мартин Божанов. Младият мъж е на около 25 години, живее във Варна и тренира яко в залата.

"България Днес" се сдоби с негови снимки, на които си личи, че навремето е имал известни проблеми с теглото, но това вече е в миналото му. Приликата между Любен и баща му е поразителна - пълно копие на татко си.

Четете още

Вижте сина на гръмнатия Мартин Нотариуса (СНИМКИ)

Вижте сина на гръмнатия Мартин Нотариуса (СНИМКИ)

Прокурор Кирилова: Ивайла Бакалова е потърсила Нотариуса, не той нея!

Прокурор Кирилова: Ивайла Бакалова е потърсила Нотариуса, не той нея!

Реклама
Реклама
Реклама