Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17482348 www.bgdnes.bg

Прокурор Кирилова: Ивайла Бакалова е потърсила Нотариуса, не той нея!

Ивайла Бакалова е търсила контакт с Мартин Божанов-Нотариуса и адвокат Емил Писков, за да бъде освободен Веселин Денков от ареста, а не те с нея. Това твърди ръководителят на градската прокуратура Илиана Кирилова.

Нотариуса беше осветен през юни 2021 г., когато Антикорупционния фонд излъчи филма "Списък за бърз контрол". В него Ивайла Бакалова записва разговорите си с Божанов и Писков, които искат поне 100 хил. евро, за да помогнат за освобождаването на Денков.

Реклама

В хода на делото има разпитани нови двама свидетели, които разказват, че именно тя е потърсила връзка с Емил Писков и Мартин Божанов. Това съобщи градския прокурор на София – Илиана Кирилова преди да влезе в залата за изслушване.

По думите на Кирилова Ивайла Бакалова е разговаряла с тях от чужд телефон. „Тя е търсила от Мартин Божанов правна помощ. Тази информация имаме от вчера, като нещо ново. Свидетелите са притеснени, тъй като записът е правен в техния дом. Бакалова им е обещала, че това няма да бъде излъчено. Действително не е излъчено, но се виждат лицата, чийто дом е посетила Ивайла Бакалова", допълни градския прокурор на София.

Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов ще изслуша няколко прокурори днес. Комисията ще изслуша градския прокурор на София – Илиана Кирилова, относно евентуално наличие на групи за влияние в Софийска градска прокуратура и предприети мерки от страна на ръководството на СГП.

Апелативният прокурор на София – Радослав Димов също ще бъде изслушан във връзка с данни и информация за дейността на Мартин Божанов и групата около него. Ще бъде изслушана и Теодора Точкова – главен инспектор в ИВСС, относно получени данни и извършени проверки от страна на ИВСС във връзка с евентуално наличие на нерегламентирани обвързаности на лица от съдебната власт, несъвместими със стандартите за независимост и професионална етика.

Предстои изслушване и на Ясен Тодоров (следовател в НСлС, бивш член на ВСС и председател на етичната комисия към ВСС) относно данни и

Четете още

БОМБА! Мартин Нотариуса изнудвал магистрати със секскомпромати!

БОМБА! Мартин Нотариуса изнудвал магистрати със секскомпромати!

Ивайла Бакалова КАТЕГОРИЧНА: С Нотариуса си отидоха тайните за много влиятелни хора

Ивайла Бакалова КАТЕГОРИЧНА: С Нотариуса си отидоха тайните за много влиятелни хора

Реклама