Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17503124 www.bgdnes.bg

Милен с нови ръце преди Великден

20-годишното момче ще мине рехабилитация, безплатен зъболекар и фризьор за него и малкото му братче Пепи 

20-годишният Милен, който загуби ръцете си при трудова злополука, ще има нови крайници преди Великден.

Реклама

Прогнозата на медицинските специалисти, които вече са му взели размери и изработват протезите, е, че младежът ще получи новите си ръце в рамките на месец, т.е. преди Възкресение Христово, което тази година е на 5 май.

"Вече текат процедурите, всичко върви по план. Ще се проведат разговори и с лекуващия лекар. Ще бъде необходимо Милен да мине и през рехабилитация, която ще се проведе в Бургас. След изработката на протезите те ще имат нужда и от поддръжка всяка година. Като самата поддръжка е напълно подсигурена също благодарение на кметството и жителите на село Дебелт", разясниха от благотворителната организация "Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще".

Милен и 10-годишното му малко братче Пепи, което се грижи за батко си, трогнаха България през последните седмици.

Младежът от бургаското село Дебелт губи и двете си ръце при трудов инцидент по време на работа през октомври миналата година. Това се случва по време на първия му работен ден на машина за смилане на дъски, превръщайки ги в пелети. За зла беда машината "захапва" ръцете на Милен и ги прави на кайма. Само бързата намеса на колеги спасява живота му.

Оттогава битието на двете момчета се преобръща и малкият Пепи започва да се грижи за по-големия си брат. Бащата на децата работи, но изкарва скромни средства, заради което децата живеят в много тежки битови условия. След като се разбра за ужасната ситуация, вълна от съпричастност заля семейството на пострадалото момче. Вече има и резултати от това.

"В къщата са сменени прозорците, има нов климатик. Тепърва започваме и с огледа и всичко за ремонтните дейности. След това и почистването, за което имаме много записани доброволци. Освен битовите им условия и нужди момчетата вече получават и безплатни подстрижки, имат и безплатно лечение при зъболекар. През април започват и срещите с психолог и терапевт, тъй като момчетата имат нужда и от тази подкрепа. Малкият герой Пепи нетърпеливо чакаше да види новия си телефон и колело, което му бяхме обещали", посочват още от организацията.

Четете още

БРАВО, добри българи! Две нови ръце получи Милен

БРАВО, добри българи! Две нови ръце получи Милен

ЖЕСТОКА СЪДБА! 10-годишният Пепи се грижи за батко си, който е с откъснати ръце

ЖЕСТОКА СЪДБА! 10-годишният Пепи се грижи за батко си, който е с откъснати ръце

Реклама
Реклама
Реклама