Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17529476 www.bgdnes.bg

Българско розе спечели златен медал на световен конкурс advertorial icon

Face 2 Face, реколта 2023 на New Bloom Winery доказва потенциала на България да създава вина на международно ниво

Българските розе вина спечелиха три медала на международния конкурс Mondial de Bruxelles. Сесията за розета се проведе в края на март в Далмация, Хърватия.

От отличените единственото злато е за Face 2 Face (F2F) Розе, реколта 2023 на производителя от Съединение New Bloom Winery.

В състезанието бяха изпратени 1205 проби от 32 държави. Те бяха оценявани от 55 международни винени дегустатори.

Това е второ златно отличие за розето Face 2 Face, след като миналия месец бе наградено със злато и на международния конкурс Mundus Vini.

Серията Face 2 Face представя модерния прочит както на познати световни сортове, така и на малко известни като Дорнфелдер и Регент. Марката е посветена на комуникацията „лице в лице“.

Избата производител се намира в градСъединение и работи с 8000 собствени лозови масиви. Реколта 2023 се очертава особено успешна за белите и розе вина на винарната, след като техните марки спечелиха и други три отличия на  Mundus Vini .

Конкурсът Mondial de Bruxelles е независимо винено състезание, което пътува по света. През годината се провеждат четири сесии за различните категории вина, като общо в конкурса влизат около 10 000 проби от целия свят. При оценката им журито е изцяло фокусирано върху качеството и не се влияе от производителя или имиджа на региона, от който идват те.

В категорията на розетата лидерска позиция по брой отличия запазва Франция със 137 медала, което е два пъти повече от втората държава – Италия със 76. На този фон изпъкнаха Румъния и Хърватия със забележителните по 18 наградени вина.

Реклама
Реклама
Реклама