Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17618237 www.bgdnes.bg

ГЕРОЙ! Херо смени тазобедрена става

Треньорът е добре, ходи на рехабилитация

Футболният треньор Димитър Димитров-Херо претърпя операция за смяна на тазобедрена става и в момента ходи на рехабилитация. Това признава самият той пред "България Днес".

У нас такава процедура отдавна се смята за рутинна и при бургаския футболен спец също всичко е минало според медицинските стандарти.

Реклама

"Смениха ми ставата. Благодаря на лекарите, всичко мина съвсем нормално. В момента ходя на рехабилитация. Чувствам се добре, доколкото след такава операция е възможно това. Имам някои затруднения с придвижването, но възстановяването ми върви бързо", заявява Херо.

През есента на 2011 г. сам Димитров обяви, че има рак на стомаха и води тежка битка. Лечението му тогава премина в клиника във Виена, а футболната общност в България се обедини да му помага, тъй като той сам трябваше да си плаща всички разноски. По време на лечението Херо ежедневно регистрирал оферти от мними лечителки, практикуващи нетрадиционна медицина, да го избавят от коварното онкологично заболяване, разбира се, срещу фантастични суми. Като трезвомислещ човек, Димитров пропускал през ушите си подобен род обещания за пълно излекуване от рака.

"Излекуваха ме не шарлатаните, а лекарите във Виена и моят Бог. Сега вече вярвам силно и докрай, че той съществува! Не съм ходил на врачки, макар че много ми се обаждаха. Повечето бяха добродушни и искаха да ми помогнат", признава самият треньор.

Кариерата на Херо като треньор започва с женския тим на "Нефтохимик", след това работи в детско-юношеската школа на клуба. Завършва школа за треньори в Германия. След като през 1990/1993 г. е помощник на Иван Вутов в представителния отбор на "Нефтохимик", през 1993 г. е назначен за старши треньор, като с този тим прави фурор в родния футбол и си спечелва голямо име. През 1997 г. става треньор на "Литекс" и под негово ръководство отборът печели шампионската титла.

През 1998 - 1999 г. е начело на националния отбор. Кариерата му след това минава през "Левски", "Велбъжд", "Локомотив" (Пловдив), "Нафтекс", "Ал Насър" и "Кадисия" (Саудитска Арабия), "Черноморец", "Амкар" (Перм, Русия), "Иртиш" (Павлодар, Казахстан).

Четете още

ХЕРО се осмели да каже истината за КРЪСТАИЧ

ХЕРО се осмели да каже истината за КРЪСТАИЧ

Херо искан в "Спартак" (Вн)

Херо искан в "Спартак" (Вн)

Реклама
Реклама
Реклама