Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17618284 www.bgdnes.bg

Няма да кажа защо запалих българите! Убиецът от Солинген мълчи за пожара

  • Задържаният за убийството на нашенците в Германия мълчи
  • След като подпалва сградата, посича сънародник с мачете

Погнатият немец за четворното убийство на българите в Солинген, Германия, които загинаха при умишлен пожар преди седмици, все още не признава вината си, след като бе заловен преди ден. Това казаха разследващите в Германия на допълнителен брифинг, на който взе участие и прокурорът на Солинген Хериберт Кауне-Гебхард.

Реклама

Заподозреният запазва мълчание до този момент и не е дал каквито и да било показания пред ченгетата. Не е обелил нито една дума!

39-годишният мъж нито е обяснил защо е драснал клечката на сградата, в която живееше четворното българско семейство, което загина трагично, нито пък е обяснил защо почти е скалпирал сънародник с мачете в понеделник. Именно при това нападение подпалвачът бе заловен и после се оказа, че е възможно точно той да е подпалил сградата в квартал Вупертал, Солинген.

Въпреки упоритото му мълчание немецът вече е с повдигнати обвинения и за двете престъпления. Той е в ареста, а към този момент все още не е поискал адвокат.

Като част от разследването си полицията е иззела серия от видеозаписи от камери за наблюдение, които показват, че задържаният е бил в непосредствена близост до къщата в нощта на палежа. В заснетите кадри следователите са успели многократно да идентифицират едно и също лице на различни места. Все още неизвестният тогава мъж се държал подозрително.

"Общата оценка на тези записи показа, че именно арестуваният е извършител на палежа, в който загинаха четирима българи", каза прокурорът Хериберт Кауне-Гебхард.

Хериберт Кауне-Гебхард подчерта, че разследването е отворено във всички посоки и ще продължи да разследва. Съответно все още няма съмнения за ксенофобски произход на палежа, но не го изключват.

Припомняме, че в огнения ад загинаха съпрузите Катя и Кунчо и двете им деца. Първо бяха открити труповете на майката Катя, бащата Кунчо и 3-годишната им дъщеря Галя, а впоследствие бе намерено овъглено и тялото на шестмесечно бебе.

Четете още

Днес погребват изпепеленото в Германия семейство

Днес погребват изпепеленото в Германия семейство

Вълна от съпричастност за изпепеленото семейство

Вълна от съпричастност за изпепеленото семейство

Реклама
Реклама
Реклама