Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17628699 www.bgdnes.bg

Поп певицата Цвети Радойчева скандализира: У нас конкурси се печелят с връзки

Спирали са ме от участия, за да може определен човек да победи

Коя е тя

Цвети Радойчева е българска поп певица и телевизионна водеща. Родена на 30 януари 1988 година в София. Със своя глас сопран Цвети е известна със стиловете поп музика и джаз. През годините тя е записвала авторски песни, сред които са "Дай ми любов", "Не се обръщай", "Бъди до мен", "Дишам само за теб" и много други. Специално за читателите на "България Днес" певицата споделя интересни подробности за живота, кариерата си и актуалното около нея.

- Г-жо Радойчева, кога започна вашият път в музиката?

- С музика се занимавам от 3-годишна възраст. Тогава спечелих и първата си награда за най-талантливо дете на певчески конкурс по случай първи юни. Тази първа награда е и знаменателна в моя живот, защото ми бе връчена от шоумена Богдан Томов, който всъщност откри моя талант. И до днес работим заедно и имаме прекрасно приятелство. Майка ми ми е разказвала, че единственото ми желание е било да се изявявам на сцена и да пея. По-интересното е, че то никога не се е променило. Всеки идва на този свят с определена мисия. Моята е да правя хората щастливи с дарбите, дадени ми от Бог!

Реклама

- Какви са най-големите предизвикателства, с които се сблъсквате на сцената?

- Пътят, който съм изминала до този момент, съвсем не беше лек. Случвало се е да ме отстраняват от конкурси, на които съм се явявала, защото съм била голяма конкуренция и не съм била удобна на определени хора да лансират свои изпълнители. За съжаление, в България е често срещано явление да се печелят конкурси с връзки и не само. Тези моменти по никакъв начин не са ме отказали или демотивирали да сбъдна мечтата си, напротив, изградили са силен и устойчив характер в мен и с благодарност се връщам към тях, защото без трудности няма успех. А успехът е резултат на постоянство, вяра и безотказен труд.

- Има ли някой сценичен гаф, за който специално се сещате?

- Като се замисля, не съм имала някакви фрапиращи гафове в телевизията като водеща. От друга страна, скоро пях на откриването на най-бляскавото модно събитие на годината "Софийска модна седмица" и излизайки с високите обувки на ток, направих няколко крачки и усетих, че обувките ми се хлъзгат по сцената и залитам. Тогава ги събух по средата на подиума и танцувах боса. Получи се страхотно, защото публиката много хареса моята спонтанна реакция и започна да пляска в такт с песента ми "Love in Sofia". Всичко може да ни се случи, важно е как реагираме. За мен е приоритет да излизам с финес и позитивизъм от всяка една ситуация. Така се старая да настройвам съзнанието си и нагласата си за живота.

- Какви са предстоящите ви музикални проекти?

- В момента работя в студио по две нови авторски песни, които имам идея да представя през тази година и да зарадвам всички почитатели на стойностната българска музика. И двете парчета са по моя музика, а взимам участие и в текстовете. За мен да създавам по-голямата част от песните си сама е привилегия. Имам този творчески талант и смятам, че най-добре бих могла да изразя себе си и емоциите си в песен, написана от самата мен.

- Какво е вашето любимо хоби?

- Латинотанците. Отдавна танцувам в школата на Алфредо Торес. Преди по-активно, а сега покрай многото и телевизионни, и певчески ангажименти по-рядко, но страстта ми към горещите ритми е голяма. Релаксирам с йога, чувствам се много добре, защото балансирам енергията си и се концентрирам много по-добре. Друго голямо мое хоби е модата. Обожавам да правя сама стайлинга във видеоклиповете си и не само. Наследила съм усета си за стил, красота и елегантност от моята майка, която винаги е била моят най-добър пример за стилна жена.

Реклама

- Как се справяте с баланса между професионалния и личния си живот?

- Имам прекрасна 7-годишна дъщеря. Сега е първокласничка и успя да ме върне в моите първи стъпки в училище, тъй като й помагам да се учи да чете и пише. Много е талантлива и амбициозна, което ме прави горда майка. Тя пее страхотно, танцува грациозно, но от всичко най-много в момента е запалена по спортната гимнастика. Тренира активно и е много добра в това си начинание. Бих я подкрепила, независимо по кой професионален път ще тръгне. За мен единственото нещо, което има значение, е самата тя да бъде щастлива и удовлетворена от себе си. За щастие, аз имам страхотна майка, която много ми помага с дъщеря ми Ванеса, когато съм заета с моите професионални ангажименти. Без нейната помощ няма как да вървя така успешно в кариерата си и да съчетавам безпроблемно всичко.

- Кое е нещото, което ви вдъхновява най-много при създаването на нова музика?

- Самата музиката. Обичам да слушам различни по народност певци - руснаци, американци, италианци, албанци, и да се инспирирам от тяхното творчество. Тогава получавам и най-голямото си вдъхновение, самата аз да създавам моя музика.

- Какво е най-голямото удовлетворение, което извличате от своята кариера?

- Музиката, кариерата ми на певица и телевизионна водеща на моето авторско предаване "На среща с Цвети Радойчева" ми дават смисъл. Зная, че съм ценна, зная че съм вдъхновител за много млади певци и вярвам,че Бог оживява чрез изкуството ми.

- Какво е посланието ви към младите хора, които искат да се занимават с музика?

- Независимо дали искат да се занимават с музика или каквото и било друго, на първо място да слушат сърцето си, то е техният компас. Ако имат вълнения и вдъхновение да поемат по някой определен път, просто да го направят, да открият амплоато си и да постигнат най-големия успех в живота, а той е да бъдат щастливи. Защото в един момент годините се навъртат и човек започва да съжалява не за грешките, които е допуснал, а за пропуснатите възможности. Затова живейте тук и сега - смело и пълноценно.

Четете още

Цвети Радойчева: Има незаменима любов

Цвети Радойчева: Има незаменима любов

Цвети Радойчева не гледа къде ходи

Цвети Радойчева не гледа къде ходи

Реклама
Реклама
Реклама