Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1766411 www.bgdnes.bg

Киро Японеца поръчан заради имот

Племенникът на Киро Японеца - Георги Петров, мълчи като риба пред разследващите защо е поръчал убийството на чичо си. Основната версия, по която се работи, е, че 37-годишният роднина искал да ликвидира ромския бос заради бизнес интереси. Други предположения са, че двамата не можели да си поделят апетитен имот. Преди време Японеца и племенникът му имали общ бизнес и въртели заложна къща в жк "Западен парк". Фирмата "Хамър 21"  изпаднала в ликвидация. Петров участва в управлението на фирми за строителство, интернет услуги и др.
Той и гардът му бяха задържани в петък вечерта в столичния кв. "Факултета", след като антимафиоти получили сигнал за готвения заговор. За екзекуцията на Японеца дори било осигурено оръжие.
Въоръжени барети и антимафиоти открили цял арсенал в домовете на арестуваните - пистолет "Берета" с изтрити номера, заглушител и около 50 патрона за него. Натъкнали се и на газов пистолет, въздушна пушка и 5 патрона за ловно оръжие.
Иззети са 8 джиесема и електронна везна със следи от дрога, малки количества марихуана, хероин и кокаин.

Петров е регистриран за въоръжен грабеж в особено големи размери, самоуправство и заплаха с убийство. Гардът му пък е хващан с крадени коли.
Досега Японеца на два пъти успява да избяга от смъртта. През 2003 г. той остана невредим, след като мотористи стреляха 5 пъти по колата му на кръстовище в столичния кв. "Красна поляна". Тогава се отърва само с драскотини.
През 2005 г. той оцеля по чудо, след като бе гръмнат в главата, докато пиеше кафе с двама свои охранители пред столично заведение на столичния бул. "Васил Левски". По-късно се разбра, че снайперист се е целил в него с флоберова пушка. След стрелбата куршум 22-ри калибър заседна в мозъка на ромския бос. Лекарите се отказали да го вадят, защото било опасно.
Преди време Японеца работил с Иво Карамански и бил близък с хора от бившите ВИС и СИК. Според данни на полицията Киров имал авторитет пред циганската мафия, занимаваща се с имотни измами и крадени коли.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама